Uusi kesäkumibiisi miellyttänee myös funkkareita – Kasmir ja Smoukahontas-Saara suunnittelevat vauvojen tekemistä

Kasmir
Julius Konttinen

Vadelmaveneellä suomalaisten korviin soudellut Kasmir, oikealta nimeltään Thomas Kirjonen, haluaa tehdä nyt vauvoja. Aivan iholla kappaleessa ei sentään olla, vaan kyseessä on YleX:n kesäkumibiisi.

Hittibiisejä tästä jokavuotisesta kampanjasta on viime vuosina tullut esimerkiksi Cheekiltä ja Robinilta, ja voi aivan hyvin olla, että Kasmir jatkaa samaa sarjaa.

Paukkuja ainakin riittää, mukana on nimittäin myös Saara. Tutumpi hän on monille varmastikin nimellä Smoukahontas. Sara Forsbergille ei musisointi ole enää täysin uutta hommaa, lisätietoja siitä voi lukea vaikkapa täältä.

Kesäkumibiisi on tänä vuonna varmasti monen funkkarinkin mieleen, tai ainakin niiden, jotka eivät kärsi liiasta puritismista. Kappale itsessään on jo täysin erilaista kuin mitä Kasmir on musiikillaan tähän mennessä julkaissut. Mukaan kun on roudattu niin torvet kuin gospelkuorokin.

Kasmir itse kertoo kappaleesta näin: ”Ensinnäkin ihan älyttömän siistiä päästä tekemään oma kesäkumibiisi! Kun kyseessä on vielä 20v juhlavuosi, päätimme tuottajieni kanssa tehdä tämän ’go big or go home’ -tyylisesti. Biisissä vierailee nimittäin Saaran lisäksi myös Higher Ground -gospelkuoro. Biisi edustaa myös hieman erilaisempaa Kasmir-soundia.”

Kampanja, jonka toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto, viettää tänä vuonna jo 20-vuotispäiviään. Kasmir on mahdollista nähdä livenä muun muassa 30.5. Oulun torilla järjestettävässä ilmaiskonsertissa, YleX Popissa.

Katso tanssivan Kasmirin ja YleX:n iltapäiväjuontajien cameon sisältävä video alta.