Vaatekomerosta festareille – haastattelussa debyytti-ep:n julkaissut Le Fvbelos

Fabe-ep löytyy suoratoistopalveluista.

Rumba aloitti uuden juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Wil, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on debyytti-ep:nsä julkaissut Le Fvbelos. Skorpionia edustava nuori ja potentiaalinen artisti yhdistelee räppiä ja r&b:tä. Fabe-ep:n julkaissut artisti nousi yleisön tietoisuuteen omakustanteisesti julkaistulla Kauas-kappaleella. Sittemmin kappaleiden voi sanoa löytäneen yleisönsä ja kuulijakunta laajenee jatkossa varmasti lisää.

Rumban haastattelussa Tampereen Espoosta kotoisin oleva ”Fabe” kertoo miten päätyi musiikin pariin ja minkä kokee omaksi vahvuudekseen.

Moi, Le Fvbelos! Mikä soi napeissa just nyt?
”Tällä hetkellä kovassa kuuntelussa on ollut Boogie With Da Hoodie sekä J Hus. Boogie on aito, villi sekä vähän jopa ylimielinen. Sitä kuuntelen kun haluan saada haipin päälle. J Hus on enemmän musikaalinen ja sitä diggaan kuunnella, kun chillaan yksin ja vaibaan himas.”

Mist sä tuut?
”Olen kotosin Pirkkalasta, mikä on vähän kun Tampereen Espoo. Minun juuret on Iranista, mutta olen syntynyt Tampereen Yliopistollisessa sairaalassa. Olen aloittanut musiikin jo pienenä poikakuorossa. Kuvittelin aina kuulokkeet päässä, että olen musiikkivideossa ja se fiilis inspiroi minut vuosien mittaan tähän.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Aloitettiin läpällä frendien kanssa minun vaatekomerossa tekemään freestyleja. Freestailit muuttui kirjotetuiksi riimeiksi ja touhu alkoi kuulostamaan hyvältä. En ole ollut koulussa ikinä penaalin terävin kynä, mutta ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että tää on minun juttu ja tämän eteen haluan tehdä duunia.”

Musiikillinen esikuvasi?
Lil Wayne on ollut ensimmäinen artisti mitä olen katsonut ylöspäin. Tosin, minulla ei ole ollut yhtä tiettyä artistia, joka olisi antanut vaikutteita minun musiikkiin.”

”Artistit ympäri maailmaa inspiroi minua, mikä kuulostaa hyvältä niin kuulostaa hyvältä. Inspiroidun enemmän minun ympäristöstä kuin muista artisteista.”

Supervoimasi?
”Supervoimani on ylivoimasesti minun muuntautumiskyky. En koe, että olen sitoutunut pelkästään yhteen genreen. Kaikki biisit on tehty sitä mukaa, miltä minusta tuntuu ja mitä elämässä tapahtuu.”

”Yksi päivä tehtiin tosi melodinen ja vähän synkempi Kauas-biisi ja seuraavana päivänä ollaan Cavallinin & Shrtyn kanssa tekemässä afrobeattia.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Se on se melodian ja aidon tunteen yhdistelmä. Uskon, että sen aitous ja omalla tavallaan raakuus, välittyy ja muut pystyvät samaistumaan minun musiikkiin.”