Vain elämää -osallistuja pyytää anteeksi virhettään tulevassa jaksossa: ”Yhteiskuntamme eriarvoistavissa rakenteissa ei vaan ole ok”

Chisu pyysi anteeksi.

Sebastian Johansson

Vain elämää -sarjan 12. kausi alkaa tänään Nelosella.

Ensimmäisessä jaksossa tämän kauden osallistujat saapuvat Satulinnaan. Sitä seuraavasta jaksosta lähtien onkin jälleen aika päiväkohtaisten artistijaksojen. Homma pyörähtää käyntiin Arttu Wiskarin päivällä, ja koko homma paketoidaan yksittäisten artistipäivien suhteen Pyhimyksellä 19. päivä marraskuuta.

Suvi Teräsniskan päivää vietetään 22. päivä lokakuuta. Nyt Chisu kommentoi jaksoa omassa sosiaalisessa mediassaan.

Chisun mukaan hänellä on kyseisessä jaksossa ns. braids-lettikampaus.

”Heräsin kesällä käymäni keskustelun ansiosta yhteiskuntamme eriarvoistaviin ja rasistisiin rakenteisiin ja omaan etuoikeutettuun asemaani valkoisena ihmisenä.

Keskustelun aihe oli kulttuurinen omiminen ja mustien kulttuurista peräisin olevat braids -kampaukset, jollaisia minäkin oon käyttänyt kuvauksissa ja keikoilla. Oon käyttänyt niitä, koska ne on ollu ja on musta edelleen aivan valtavan upeita. Oon aina ihaillut mustien kulttuurista tulleita virtauksia ja inspiroitunut niistä. Nyt ymmärrän, että mun ois pitänyt ottaa paremmin selville ja kertoa mistä kulttuurista lainaan ja historian sekä nykytilanteen tiedostaen – lainaanko ollenkaan. Myöskään mun meikki- tai hiustiimissä ei ole ollut mustia tai ruskeita ihmisiä töissä”, Chisu kertoo Instagramissa.

Chisu kertoo, että braids-lettikampaus on ollut osa hänen kaupallista brändiään. Chisun mukaan keskustelua kulttuurisesta omimisesta käytiin jaksojen kuvausten jälkeen, mutta hän pyytää nyt anteeksi kampauksestaan.

”Nyt kun olen perehtynyt asiaan, valitsisin kampaukseni toisin. Yhteiskuntamme eriarvoistavissa rakenteissa tuo kampaus mun päässä ei vaan ole ok. Kaiken tän haluun nyt tuoda esille ja pyytää anteeksi tekemääni virhettä”, Chisu kertoo.

Chisun kirjoituksen löydät alta.