”Valmis mihin tahansa” – Jesse Markin sai Teosto-palkinnon

Folk-albumi toi Markinille 25 000 euroa.

23.04.2020

Kaksi Emma-palkintoa saaneen Jesse Markinin voitokas vuosi jatkuu: tämän vuoden Teosto-palkinto on jaettu raadin yksimielisellä päätöksellä Markinille ja Totte Rautiaiselle albumista Folk.

Palkinnonsaajista päätti viisihenkinen raati erillisen esiraadin valitsemien seitsemän teoksen ja teoskokonaisuuden joukosta. Raadin puheenjohtajana toimi Ylen luova johtaja Ville Vilén ja jäseninä kapellimestari Dalia Stasevska sekä viime vuonna Teosto-palkinnolla palkittujen teosten tekijät säveltäjä Sebastian Hilli ja musiikintekijät Stina Koistinen ja Nicolas ’Leissi’ Rehn. Folk-levylle sovituksia tehnyt Rehn ei jäävinä osallistunut raadin Folk-levyä koskeneeseen keskusteluun.

”Kiitämme ehdokkaat valinnutta esiraatia monipuolisista ja hyvin erilaisia tyylilajeja edustaneista ehdokasvalinnoista. Intensiivisen kuunteluvaiheen jälkeen voittajateoksesta vallitsi kuitenkin täydellinen yksimielisyys: fantastisista yksittäisistä biiseistä koostuva Folk on ehyt ja mietitty kokonaisuus, joka hurmioittaa”, raati toteaa.

Voittajan valinnut raati luonnehti palkittua Folk-levyä seuraavasti:

”Erinomaisissa kappaleissa ja terävänäköisesti käsitellyissä teemoissa yhdistellään hienosti eri vaikutteita ja tyylejä. Taidokas, korkealaatuinen ja tasapainoinen kokonaisuus, joka kantaa alusta loppuun ja on valmis mihin tahansa.”

Vuodesta 2003 asti jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Kun palkinnon saa yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.  Voittajateoksen lisäksi raati halusi nostaa esiin Signen To Sappho -teoskokonaisuuden, jossa raati kuuli kunniamaininnan arvoista omaperäisyyttä ja oivaltavuutta.

Jesse Markin ja Totte Rautiainen esiintyvät perjantaina 24.4. klo 19.05 alkavassa Yle Olohuone -lähetyksessä, jota voi katsella ja kuunnella TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa