”Varoitussignaali” – Saksan tuomioistuin kielsi Rammstein-lippujen edelleenmyynnin Viagogo-saitilla

Suomeenkin megakiertueellaan rantautuva bändi kiittelee oikeuden päätöstä.

Stadion-kiertuetta Euroopassa käynnistelevän Rammsteinin lipunmyynti on ollut jotain käsittämättömän vauhdikasta. Bändi löi ennätyksiä kotimaassaan myymällä 800 00o lippua parissa tunnissa, ja täällä Suomessa industriaalijyrä myi loppuun Ratinan stadionin kymmenessä minuutissa.

Ongelma kuitenkin on, että osasyy tällaisiin hypernopeisiin loppuunmyynteihin on nykyään netissä tapahtuva lippujen edelleenmyynti. Lipputrokarit ostavat megakonsertteihin valtavan määrän lippuja heti ensiminuuteilla ja lisäävät ne sitten myyntiin epävirallisen virallisille edelleenmyyntisivustoille järjettömiin hintoihin.

Rammsteinin saksalainen promoottori MCT Agenteur pyrki estämään tällaista toimintaa räätälöimällä jokaisen lipun henkilökohtaiseksi ostajalle ja rajoittamalla niiden edelleenmyynnin ainoastaan Eventim-lipunmyyjän FanSALE-verkkoalustalle ja MunchenTicket-nettisivustolle. Tämä ei tietenkään estänyt lippujen ilmestymistä esimerkiksi supersuositulle Viagogo-sivustolle, jossa Rammstein-lippuja on ollut myynnissä jopa 780 punnan (881 euron) yksittäishintaan.

Nyt kuitenkin saksalainen tuomioistuin on kieltänyt Viagogoa myymästä Rammstein-lippuja ja määrännyt ennakkopäätöksellä kaikki Viagogon kautta myydyt liput laittomiksi.

Rammstein kiittelee päätöstä:

“Bändi on hyvillään Hamburgin tuomioistuimen päätöksestä hyväksyä argumenttimme ja antaa tämä kielto. Tuomioistuimen päätös on varoitussignaali kaikille, jotka luulevat voivansa edelleenmyydä massiivisen ylihintaisia ja laittomia Rammstein-lippuja.”

Oikeuden päätös on toki lainvoimainen vain Saksassa ja pätee vain saksalaisiin konsertteihin. Kyseessä saattaa kuitenkin olla ennakkopäätös, jolla voi olla seurauksia tähän yleiseen ongelmaan myös muissa maissa.