Vauhdikkaasta menostaan tunnettu Kissa laulaa ystävyydestä ja näyttää hallitsevansa myös popin

Bändi aloittaa yhteiskiertueen Teksti-TV 666:n kanssa ensi viikolla.

26.02.2023

Vaarallisesta ja vauhdikkaasta rokistaan tunnettu Kissa julkaisee toukokuussa odotetun toisen albuminsa. Apinalinna-nimisen levyn ensimmäinen single Sä oot paha julkaistiin tammikuussa, ja nyt on toisen maistiaisen vuoro. Cola Girl ’98 esittelee bändistä jopa yllättäviä sävyjä.

”Joo me osataan rokata, mutta on meillä hallussa isosti myös toi pop. Romanttinen rakkaus ei oo ainut tapa kokea rakkautta. Joskus ystävyys on kestävämpää, ja siinä voi olla enemmän syvyyttä. Tää uusi single kertoo ystävyydestä sekä ihmisenä kasvamisen kivuista”, Kissan keulakuva Günter Kivioja kertoo kappaleen taustoista.

”Myyttinen kuva yksinäisestä ihmeitä tekevästä taiteilijanerosta ei ole kestänyt aikaa. Täydellinen styge on usein ryhmätyön tulosta. Liisa Tanin tuottamalla kappaleella Cola Girl ’98 kuullaan jousissa lahjakkaat sellisti Jaakko Kulo sekä viulussa ja alttoviulussa Pambikalliosta tuttu Pauliina Koivusaari. Jousisovitukset ovat Tanin sekä Antti Vuorenmaan käsialaa. Perkussiosoittimia paukuttaa Riku Leiniäinen.”

Kappaleen seuraksi on julkaistu musiikkivideo, jonka kerrotaan olevan ensimmäinen osa suurempaa tarinaa. Video on monien aiempien tuotosten tapaan Frans Nybackan käsialaa.

Kissa keikkailee tulevina viikkoina Teksti-TV 666:n kanssa Pizza Tour 2023 -yhteiskiertueella. Torstaina 3. maaliskuuta Tavastialta alkavan rundin lisäksi Kissalla on myös omia keikkoja myöhemmin keväällä.

Kuuntele biisi ja katso video alta, ja tsekkaa kaikki keikkapäivät jutun lopusta.

Kissa + Teksti-TV 666 – Pizza-tour 2023
03.03. Tavastia, Helsinki
04.03. Klubi, Tampere
10.03. Logomo, Turku
11.03. Sammiosali, Lahti
17.03. Kerubi, Joensuu
18.03. Lutakko, Jyväskylä
24.03. Totem, Lappeenranta

Kissa – Apinalinna-tour 2023
12.05. West Coast Billiard, Kokkola
13.05. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
+ lisää päiviä ilmoitetaan kevään aikana

Lisää luettavaa