Vesta laulaa kohdatuksi tulemisen taianomaisuudesta

Viimeinen single Vestan kakkosalbumilta ilmestyi perjantaina.

27.02.2022

Kuten aiemmin viikolla kerroimme, Vesta julkaisi perjantaina viimeisen kappaleen tulevalta kakkosalbumiltaan. Julkaisupäivämääräksi Uskon tulevaan -albumille on merkitty 11.3., ja se ilmestyy Etenee-levymerkin kautta. Aiemmin albumilta esimakua ovat antaneet singlet Valonsäteet, Ei yksin tarvii uskaltaa ja Periodi, josta kirjoitimme lisää täällä.

Uuden Juttele mulle -kappaleen on tuottanut Atso Soivio, joka myös soittaa Vestan bändissä. Kappale tuntuisi ilmapiirinsä ja sanomansa puolesta menevän hyvin yksiin sen kanssa, mitä albumin nimi lupaa olevan tulossa, sillä biisissä kuuluu sellainen levollinen ja hiljaa kohiseva onni, jollaista vain täysin turvassa olevaksi itsensä kokeva ihminen voi tuntea. Jotta voisi vilpittömästi uskoa tulevaan, on uskottava myös omaan kykyynsä kukoistaa. Sitä taas voi olla vaikea rakentaa ilman ympäriltä tulevaa tukea.

Kuulaan rohkaisevasti helisevä Juttele mulle korostaa muista ihmisistä koostuvan tukiverkon merkitystä, jota ei yksinkertaisesti voi millään muulla korvata. Niitä ihmisiä ei tarvitse olla paljon, ehkei edes yhtä enempää, mutta olennaista on se, että joku näkee ja kohtaa juuri sinut. Se on puhdasta taikaa.

”Juttele mulle laulaa jakamattoman huomion tuomasta turvallisuuden tunteesta, hurmiosta ja läsnäolon taikavoimasta”, Vesta sanoittaa.

Kappale onkin kuin satu, tai jokin kirkkaasti sädehtivä kohtaus elokuvasta, jossa kahden ihmisen välille punottuun siteeseen ei välttämättä edes sanoja tarvita. Jutella voi niin monin muinkin tavoin, kuten Vestan biisien ytimestä välittyvä vangitseva tunnelma todistaa.

Albumin julkaisupäivänä Vesta lähtee laajalle kiertueelle, jonka tarkat päivämäärät löydät Juttele mulle -lyriikkavideon alta.

Uskon tulevaan -kiertue 2022:

11.3.2022 Joensuu, Kerubi
12.3.2022 Jyväskylä, Lutakko
18.3.2022 Lahti, Finlandia-klubi
19.3.2022 Kouvola, House Of Rock
25.3.2022 Oulu, 45 Special
26.3.2022 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
08.04.2022 Turku, Teatro / Logomo
09.04.2022 Tampere, Klubi
23.04.2022 Helsinki Tavastia

Lisää luettavaa