Videotaiturit, huomio! – Radiohead kutsuu fanit tekemään lyhytvideoita kappaleelleen

Radiohead toivoo fanien tuottavan omat tulkintansa Daydreaming-kappaleen videosta.

Alex Lake

Viikko sitten kerroimme Radioheadin julkaisseen viimeisen videonsa lyhyiden ”vinjettien” sarjassa, jossa taiteilijat ja indie-ohjaajat esittivät omia tulkintojaan A Moon Shaped Pool -albumin kappaleista. Luulimme sarjan tulleen päätökseensä, mutta olimme väärässä.

NME:n mukaan Radiohead on nimittäin kutsunut nyt vuorostaan faninsa luomaan omat näkemyksensä sarjan viimeisestä lyhytvideosta. Kilpailusivulta voi käydä lataamassa vaihtoehtoisen version Daydreaming-kappaleesta, jonka pohjalta voi luoda oman videonsa.

Video tulee julkaista ennen 30. heinäkuuta Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa hashtagilla #RHVignette. Yhtye valitsee sitten kaikista ehdokkaista suosikkinsa ja julkaisee sen virallisella sivustollaan.

Inspiraatioksi kannattaa toki vilkaista aiemmat, yhtyeen tilaamat videot, jotka kokosimme uutiseemme viime viikolla. Videot vaihtelivat taiteellisen abstrakteista tuokiokuvista lynchiläiseen hämyilyyn ja komediaankin, joten fanikilpailussakin tyyli on varmasti täysin vapaa.