Viikonloppuna loppuvuoden kovin metalli- ja punkfestivaali Helsingissä ja Jyväskylässä

Nyt on kattaus luokkaa "ihan kiva".

24.11.2015

Svart Records juhlistaa marraskuussa kuusivuotista taivaltaan kahden nimikkofestivaalinsa merkeissä. Perjantaina 27.11. järjestettävän ensimmäisen Svart Festivalin juhlapaikkana on Helsingin Nosturi ja päivää myöhemmin konsertiareenana toimii Jyväskylässä legendaarinen Lutakko.

Bändikattaus on luokkaa ”pää räjähtää ja maksa paukkuu”: Nosturin ja Lutakon lavoille nousevat Jess & The Ancient Ones, Speedtrap, Sammal, Kesä,  Hard Action sekä Musta Risti. Jyväskylässä lavalle nousee myös turkulainen postpunk-yhtye 1981. Molemmilla keikoilla myydään luonnollisesti myös Svart Recordsin levyjä.

Svart Recordsin nokkamiehen Tomi Pulkin mukaan ajatus omasta sisäfestarista on ollut pitkään mielessä, mutta toteuttamiseen meni aikaa, eikä synnyttämisprosessi ollut liian helppo nytkään:

”Olimme aikeissa järjestää nimikkotapahtuman jo viime vuonna yhtiön täyttäessä viisi, mutta julkaisutoiminta vei kaiken ajan. Siirsimme ajankohtaa reilusti eteenpäin ja annoimme Blow Up That Gramophonen sekä Clarksdale Communicationsin hoitaa käytännön järjestelyn”, Pulkki kertoo. Pulkin mukaan festareilla olisi ollut kysyntää muihinkin kaupunkeihin, mutta aikataulusyistä ne järjestänään ”vain” kahdessa kaupungissa.

Liput tapahtumiin maksavat 15 euroa ennakkoon ja 17 euroa ovelta hankittuna.

Festivaalien Facebook-sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa