Arviossa Nyrkkitappelu – ”Jahas, poikia näemmä kiinnostaa pillu”

28.03.2013

”Vaikka Nyrkkitappelun motiivi on selvästi olla rocktähtiä ja saada kauheasti naisia, jokainen itseään kunnioittava tai älykäs nainen varmasti karttaa nämä kappaleet kuultuaan bändin jäseniä kuin hiviä ja kuppaa”, kirjoittaa Oskari Onninen arviossaan.

Teksti: Oskari Onninen, kuva: Jani Ovaska

Nyrkkitappelu: Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Nyrkkitappelu Rocks
Svart

Poikia kiinnostaa pillu.

En olisi ikinä uskonut löytäväni itsestäni nihkeää feministitosikkoa, mutta Nyrkkitappelun debyyttilevyä kuunnellessa lähinnä hävettää olla mies. Niin vastenmielisen seksistisellä tavalla tamperelaisrokut rakentavat itselleen alfaurosimagoa osoittamalla vailla ironian häivää, että päässä pyörii vain pillu ja kalja.

Vaikka Nyrkkitappelu yrittää asettua Pää kiin perään uuden ja vähemmän undergroundin suomipunkin traditioon, bändi on kaikessa infantiiliudessaan enemmänkin Klamydian tasolla – tosin sillä erotuksella että Vesku Jokinen onnistuu joskus olemaan nokkela tai hauska. Nyrkkitappelu on sen sijaan henkisesti teinipoikien tasolla. Sääli, sillä Ämmäbändit, Alfajuntit ja erityisesti vanhempi single Tyttöjen farkut ovat poikkeuksellisen hyviä kappaleita.

Vaikka Nyrkkitappelun motiivi on selvästi olla rocktähtiä ja saada kauheasti naisia, jokainen itseään kunnioittava tai älykäs nainen varmasti karttaa nämä kappaleet kuultuaan bändin jäseniä kuin hiviä ja kuppaa. Että siinäs katsotte sitten Jennaa ja Candya videolta ja yritätte kasvaa aikuisiksi.

Arvio on julkaistu Rumbassa 3/13. Kuuntele Tyttöjen farkut -kappale tästä.

Lisää luettavaa