Viime vuonna kuolleelta räppäriltä Edorfilta ilmestyy levy

Edorfin viimeiseksi jäänyt levy ilmestyy kesän lopulla.

Viime vuonna 31. maaliskuuta kuolleelta Edorfilta ilmestyy postuumi albumi.

Hobo Newsissä laulanut ja monissa räpryhmissä mukana ollut ivalolaissyntyinen Edorf ehti ennen kuolemaansa säveltää ja äänittää Varjojen piiri -albumin. Monsp on nyt ilmoittanut julkaisevansa kyseisen levyn kesän lopulla.

”Levyn valmiiksi saattaminen oli Edorfille tärkeä asia ja hän äänitti omia osuuksiaan levylle aina viimeisiin päiviinsä asti. Oli siis täysin selvää, että levy tehdään valmiiksi ja että sille etsitään julkaisija. Edorfin poismenon jälkeen levyä on kuluneen vuoden ajan tehty hiljalleen eteenpäin. Järkälemäisen levyn valmistelu ilman ”pääarkkitehtiaan” on luonnollisesti ollut taiteellisesti ja tunteellisesti haastavaa. Levy on kuitenkin tekijöidensä mielestä täynnä niin hienoa musiikkia, että myös siksi sen jättäminen kesken olisi ollut suuri vääryys. Levyn ollessa pitkällä otettiin Monspiin yhteyttä maaliskuussa ja Monspin puolelta julkaisupäätös syntyi nopeasti”, levyllä viulua soittava ja tuotantoporukassa mukana ollut Jussi Suonikko kertoo.

Uudella levyllä on kuultavissa vaikutteita muun muassa akustisesta folkista ja 70-luvun progressiivisesta rockista. Tummasävyisiä ja tarinallisia kappaleita sisältävä kokonaisuus on jatkoa vuonna 2011 julkaistulle Yön elonkorjuu -albumille.

Uudella albumilla Edorfia säestää edellisen levyn keikoilla soittanut yhtye sekä lukuisia vierailevia muusikoita.

Monspin tiedotteeseen levystä pääset tästä.