Viimeinen Atlantis 10 vuotta – juhlakeikka jäähallissa

Stam1na juhlistaa teemalevyään.

Sami Turunen

Stam1nan albumi Viimeinen Atlantis täyttää ensi vuonna 10 vuotta. Merkkipaalua muistetaan juhlakeikalla Helsingin jäähallissa 5. syyskuuta 2020. Kaksiosaisessa konsertissa kuullaan albumi kokonaisuudessaan ja toinen setti yhtyeen muuta tuotantoa.

”On ihmeellistä kuinka vähän maailmassa on asiat muuttuneet näin sanoittajan näkökulmasta. Atlantis on yhtä ajankohtainen ja aggressiivinen kuin julkaisupäivänään”, Antti Hyyrynen kommentoi.

Stam1na on soittanut kyseisen albumin kokonaan läpi aiemmin ainoastaan Provinssissa vuonna 2015. Albumista julkaistaan uusintapainos vinyylimuodossa 10. helmikuuta 2020. Samana päivänä ilmestyy  Hyyrysen saman niminen esikoisromaani.

Albumi kritisoi voimakkaasti yhteiskunnan kulutustottumuksia ja otti kantaa luonnonsuojelun puolesta. Kulutuskriittisen teemansa johdosta sille myönnettiin ympäristöpalkinto vuonna 2010. Se myi platinaa, palkittiin Emma-gaalassa vuoden metallialbumiksi, sai Rumbassa viisi tähteä ja äänestettiin muun muassa Soundin, Infernon ja Rumban yleisöäänestyksissä vuoden kotimaiseksi albumiksi.

”Viimeistä Atlantista on tituleerattu yhtyeen merkittävimmäksi albumiksi, myös yhtyeen itsensä mielestä. Se on myös myynyt levyistämme eniten.”

Lipunmyynti alkaa Lippupisteessä perjantainta 15. marraskuuta. Keikka on ikärajaton.

Stam1na – Viimeinen Atlantis
La 5.9.2020 Helsingin jäähalli
Liput 39 €