Viimeinenkin toivonkipinä meni Kuudennen aistin suhteen – Järjestäjät tiedottivat, miksi tapahtumaa ei järjestetä

08.04.2014

Ensi kesänä ei juhlita Kuudes aisti -tapahtuman merkeissä. Pääkaupunkiseudun festivaalikirjo köyhtyi merkittävästi.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Sami Heiskanen / Kuudes aisti (El-p)

Nyt varmistui se, mitä musiikkiväki on uumoillut jo pidemmän aikaa: Kuudes aisti -festivaali jää ensi kesänä väliin. Tapahtuman järjestäjäporukka tiedotti asiasta tänään.

Rumbankin toimitukseen tulleessa viestissä järjestäjätaho kertoo, ettei tapahtumaa haluttu järjestää pakolla, kun ei luontevasti lähtenyt liikkeelle. ”Festivaalin peruskiveen valettiin ajatus siitä, ettei tämän homman kanssa tarvitse naimisiin mennä”, tiedotteessa sanotaan. Lue koko teksti alta:

Kuudes Aisti oli aina vähän eri juttu. Se syntyi, koska oli olemassa paikka ja aikakin tuntui oikealta. Festivaalin peruskiveen valettiin ajatus siitä ettei tämän homman kanssa tarvitse naimisiin mennä. Omalla tavallaan jo toinen vuosi tuli meille tekijöille jonkinlaisena yllätyksenä, varsinkin kun se muistutti niin paljon ensimmäistä vuotta. Ja hauskaa se oli molempina vuosina.

Vuoden 2014 kesää silmälläpitäen tähdet eivät olleet samalla tavalla suotuisissa asennoissa meidän tekijöiden aikataulujen suhteen ja ensimmäisissä suunnitelmissa ehti pienesti pilkahtaa pakolla tekemisen mörkö. Ihan aavistuksen vain, mutta tarpeeksi silti. Tajunnanräjäyttävien artistien silakkaparvetkaan eivät kasaantuneet samalla tavalla meitä houkutteleviksi, luontodokumenteista tutuiksi palloiksi.

Onko tarinassa opetus? On. Meille se, että kannattaa luottaa vaistoihin ja yrittää olla unohtamatta alkuperäisiä vaikuttimia silloinkaan kun homma paisuu. Teille se, että kannattaa käydä hyvissä bileissä silloin kun niitä on, koska mikään ei ole koskaan varmaa. Kaikkein vähiten jatkuvuus.

Tänä kesänä Sörnäisten ja Kallion maantieteellisellä ja psyykkisellä rajaseudulla ei siis juhlita Kuudetta Aistia, mutta ehkä näemme joulukuussa. Tai kuussa. Seuraava ajankohta ja paikka ilmoittanee itsensä meille jossain vaiheessa.

Sitä odotellessa,

Kuudes Aistin porukka.

Harmin paikka. Palaa kuitenkin hetkeksi edellisvuosien festaritunnelmiin alla olevien videoiden avulla, jos se yhtään piristäisi:

Lisää luettavaa