Viivi vakuuttaa uusimmallaan, Kid Cudi ja Jack Harlow julkaisivat odotetut levynsä – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Sara Lehtomaa

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

ViiviLääke
Viivi julkaisi uransa kolmannen sinkun. Kappaleella käsitellään sydänsuruja, tässä tapauksessa toisen osapuolen kyseenalaisia tapoja niistä selviämiseen. Viivin soundi on jämäkkää, ja vaikka tutun isoja pop-koukkuja biiseissä kuuleekin, niin myös erottuvaa. Laulajan musiikkimaailmasta on piirtynyt selvä kuva ja biisistä voi odottaa artistille hittiä.

Laulaja kuvaili musiikkiaan Rumban haastattelussa tavalla, jota on alkanut selvästi lunastamaan:

”Minulle on aina sanottu, että minulla on persoonallinen ja tunnistettava ääni ja olen siitä ollut aina tosi ylpeä. Pyrin saamaan ihmisille sen wow-efektin minun musiikista.”

Jack Harlow & Adam LevineSame Guy
Jack Harlowista todellakin tuli yksi tämän vuoden rap-tapauksista, kuten aikoinaan ennustimme ja siitä on kiittäminen Whats Poppin -hittiä. Kappale toi sen läpimurron, jota hän nyt jo viisi levyä julkaisseena artistina on varmasti osannut odottaakin. Thats What They All Say -albumi viittaa läpimurtoon jo nimessään, mutta pelkkää poppinia ei ole levyllistä äänitetty. Sen sijaan kasassa on tyylillisesti monipuolinen, mutta Harlowille tuttu sekoitus erilaisia soundeja.

Listalle valikoitui yhteisbiisit Lil Babyn ja Adam Levinen kanssa, joista jälkimmäinen yhteisbiisi on otettu nostoksi tähän juttuun vain sen bassojamittelun ansiosta. Toki Adam Levinen maininta vierailijana ansaitsee myös huomionsa, sillä todellisuudessa Maroon 5 -solisti ei biisille taustalaulunsa kanssa juuri mitään poikkeuksellista tuo. Harlow vastaa pääosin biisin olennaisimmista lauluosuuksista, Levine tuo vain ripauksen vetoapua taustalaulun muodossa.

Kid Cudi & Phoebe BridgesRosie
Loppuvuoden isoimpiin julkaisuihin lukeutuu Kid Cudin Man on the Moon III: The Chosen -albumi. Nimensä mukaisesti levy jatkaa räppärin saagaa, jonka hän käynnisti debyyttialbumillaan.

Emoräpin pioneeri edustaa mainstream-räpissä kokeilevaisuutta, joka on kuulunut artistin tuotannossa monella eri tavalla. Näistä huomattavin tapa oli Speedin’ Bullet 2 Heaven -albumi, jolla kuultiin vahvasti rock-vaikutteita. Tämän lisäksi artisti on hypännyt eräänlaiseen avaruussimulatioon Satellite Flight: The Journey to Mother Moon -levyllään, eikä pidä unohtaa niin ikään rokahtavaa WZRD-albumia, jonka hän levytti yhdessä Dot Da Geniusin kanssa.

Siispä uudelta levyltä osasi odottaa paljon. Pääosin levyllä on palattu alkuaikojen rap-soundiin, mutta paljon on myös tuttuja elementtejä modernista rap-musiikista. Yhteisbiisi Phoebe Bridgesin kanssa edustaa juuri sitä haavoittuvaa soundia, jolla Kid Cudi on asemansa luonut.

Lisäksi listalla on uutta musiikkia artisteilta ja yhtyeiltä kuten Nooa, Eevil Stöö ja Figaro.