Visio-festivaalilla viime hetken merkittäviä ohjelmistomuutoksia

Chicago house -dj:n tilalle on buukattu eloisista seteistään tunnettu Mall Grab.

07.07.2024

Espoon Otaniemessä ensi viikonloppuna järjestettävä Visio-festivaali on tehnyt muutoksia alkuperäiseen ohjelmistoonsa. Elektronisen musiikin monenlaisia rajapintoja tutkivan festivaalin pääesiintyjäksi on kiinnitetty australialainen Mall Grab, joka esiintyy Visiossa perjantaina 12. heinäkuuta.

Sen sijaan Chicago house -taituri Ron Trent on perunut Visio-keikkansa, kuten on tehnyt terveyssyihin vedoten myös kotimainen Lil’ Tony.

”Onni onnettomuudessa, että saimme näin kovan artistin paikkaamaan Ron Trentin jättämän aukon”, Vision päätuottaja Shpat Qerimi sanoo. ”Olemme vuosia halunneet Mall Grabin vieraaksi. Viimeisen sinetin keikalle antoi referenssipuhelu Kettamalle, jossa hän kehui Jordylle [Mall Grab on oikealta nimeltään Jordon Alexander] Vision persoonaa ja bailufiilistä soittajan näkökulmasta”, Qerimi sanoo.

Lontoossa asuva Mall Grab on viime vuosina kasvattanut suosiotaan monipuolisena ja ennakkoluulottomana dj:nä, joka yhdistelee tuotannossaan ja seteissään monenlaisia genrejä suvereenin virkistävällä tavalla. Artisti tunnetaan siitä, että hänen keikkojensa korkeaenerginen tempo ei päästä yleisön huomiota herpaantumaan. Mall Grab on esiintynyt tänä vuonna muun muassa Coachellassa.

Mall Grab esiintyy Visiossa perjantaina 12. heinäkuuta.

12.–13.7. järjestettävän Vision tuoreisiin kiinnityksiin kuuluvat myös kotimaiset Freakycent ja Volpe.

Visio kuvailee Freakycentiä näin: ”Pahamaineisesta PTNKY:stä ja poikkitaiteellisesta RADC-kollektiivista tunnettu sammakkofanaatikko pomppii luontevasti trooppisten rytmien ja julistuksellisten bängereiden rajapinnassa.”

Volpe taas tunnetaan asialleen omistautuneena grime-taiturina, joka vetää London Zoo -klubikonseptia yhdessä Mary Youngin kanssa, jolla on oma slottinsa Visiossa. Brittiläiseen bassomusiikkiin erikoistuneen Volpen 10 vuotta täyttävä Mysteerisignaali-ohjelma pyörii nykyisin Ida Radiolla.

Seitsemättä kertaa järjestettävän Vision kärkinimiin kuuluvat tänä vuonna berliiniläiset Ellen Alien ja Rødhåd, bulgarialainen KiNK, Berliinin asettunut duo Geo22, meksikolainen Regal86 ja Soulista kotoisin oleva, sittemmin Pariisiin muuttanut Didi Han. Festivaalilla esiintyy myös useita kotimaisia nimiä, kuten dubstep-pioneeri Dead-O, pitkän linjan tekno-/house-ekspertti Roberto Rodriguez sekä kansainvälisesti tunnettu Katerina, joka on yli kymmenen vuotta kestäneen uransa aikana soittanut niin Flow-festivaalilla kuin Ibizallakin.

Lisää luettavaa