Von Hertzen Brothers ja Luonnonperintösäätiö keräävät yhä varoja metsän suojeluun – uudessa huutokaupassa suomalaisten eturivin artistien henkilökohtaisia esineitä

Varoja kerätään Lopella sijaitsevan metsäalueen hankkimiseen ja suojeluun.

08.09.2022

Von Hertzen Brothers käynnisti alkuvuodesta Blue Forest -luonnonsuojelukampanjan, jossa yhtyeen Red Alert in the Blue Forest -albumin kappaleista inspiroituneilla taideteoksilla kerättiin varoja Etelä-Suomessa sijaitsevan ikimetsäalueen hankkimiseen ja suojeluun.

Huutokauppa keräsi lähes 30 000 euroa, ja kampanja on jatkunut läpi vuoden. Bändi kertoi aiheesta laajemmin Rumban pitkässä haastattelussa.

Luonnonsuojelualueen hankkiminen tulee pian ajankohtaiseksi, mutta keräyssummasta puuttuu vielä jonkin verran varoja. Bändi ja Luonnonperintösäätiö päättivät aloittaa toisen huutokaupan vauhdittaakseen asiaa. Valitun metsäalueen myyntihinta on 340 000 euroa.

Tällä kertaa kampanjaan lähti mukaan joukko suomalaisia eturivin artisteja, jotka lahjoittivat omia henkilökohtaisia esineitään tärkeän asian puolesta.

Luonnonperintösäätiön Ikimetsäpuodin sivuilla käytävässä huutokaupassa on tarjolla esimerkiksi Anssi Kelan huuliharppu, Petri Wallin t-paita, ja Paula Vesalan, Jenni Vartiaisen ja Olavi Uusivirran takit. Mukana on myös erikoisempia esineitä kuten Lauri Ylösen Euroviisuissa käyttämät sulat, ja rumpukapulat, joilla Kai Hahto soitti Nightwishin keikalla Nokia-areenalla.

”Artistit lähtivät innolla mukaan hankkeeseen. Luonnonalueiden säilyttäminen ja monimuotoisuuden turvaaminen on meidän jokaisen yhteinen asia, ja myös me muusikot haluamme olla äänekkäästi mukana suojelemassa luontoa”, Von Hertzen Brothersin veljekset kertovat.

”Blue Forest on upea, järeitä haapoja ja kuusia kasvava järvenrannan sekametsä, jossa asustavat muiden muassa liito-orava ja valkoselkätikka. Alueen läpi virtaa saukon reviiriin kuuluva joki. Vielä tarvitaan varoja tämän mahtavan alueen suojelemiseksi, joten nyt on aika huutaa suomalaisen luonnon hyväksi”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg kommentoi.

Huutokauppa alkoi keskiviikkona 7. syyskuuta ja jatkuu kaksi viikkoa 21. syyskuuta asti. Kohteita pääsee katsomaan ja huutoja jättämään tästä linkistä.

Lisää luettavaa