Von Hertzen Brothersin taidehuutokauppa keräsi lähes 30 000 euroa metsien suojeluun

Huutokauppa loppui, mutta keräys jatkuu toistaiseksi.

08.04.2022

Von Hertzen Brothers -yhtyeen ja Suomen Luonnonperintösäätiön maalikuussa järjestämä taidehuutokauppa tuotti lähes 30 000 euroa. Valtakunnallista huomiota keränneessä kampanjassa suomalaiset taiteilijat tekivät taideteoksia yhtyeen uuden Red Alert in the Blue Forest -albumin kappaleiden innoittamana.

Taidetta tekivät ja lahjoittivat Ville Tietäväinen, Samuli Heimonen, Heikki Willamo, Manuela Bosco, Jarmo Kukkonen, Milla Paloniemi, Sampsa Sarparanta, Rosa Liksom, Katariina Souri, Minna Pyykkö, Jaakko Mattila ja Markku Hakuri.

Luonnonperintösäätiön virtuaalisessa huutokaupassa myydyt teokset tuottivat yhteensä 27 500 euroa. Huutokauppaan osallistui noin 90 huutajaa, ja yksittäisestä teoksesta maksettiin korkeimmillaan 4020 euroa. Taideteokset ovat yhä nähtävillä virtuaalisessa galleriassa tämän linkin takana.

”Se, että joku biisi on auttanut fania vaikeiden aikojen läpi on itselle se tärkein palaute, mutta silti kaipaa jotain konkreettisempaa. Tämän kampanjan tapauksessa saamme ihan oikeasti jotain aikaiseksi – kaistale aarnimetsää ostetaan pystyyn ja se suojellaan”, Kie von Hertzen kommentoi Rumballe maaliskuussa kampanjan ollessa vielä käynnissä. Lue koko haastattelu tästä.

Taidehuutokaupasta saadut varat käytetään eteläsuomalaisen ikimetsäalueen hankkimiseen ja suojeluun. Helmikuussa alkanut Blue Forest -keräys on yhä käynnissä Luonnonperintösäätiön nettisivuilla ja se jatkuu toistaiseksi. Keräys on tuottanut keskiviikkoon 6. huhtikuuta mennessä huutokaupan tuotot mukaan lukien 41 567,03 euroa.

Lisää luettavaa