Manuela Boscosta Rosa Liksomiin – kuvataiteilijoilta näkemyksiä Von Hertzen Brothersin musiikista

Yhtye aloittaa luonnonsuojelukampanjan.

22.02.2022

Von Hertzen Brothers julkaisee tupla-albumin mittaisen Red Alert in the Blue Forest -levynsä 18. maaliskuuta. Albumilta on julkaistu All of a Sudden, You’re Gone -single, mutta tusina kuvataiteilijaa on päässyt tutustumaan myös muuhun materiaaliin jo ennakkoon.

Ville Tietäväinen, Samuli Heimonen, Heikki Willamo, Katariina Souri, Manuela Bosco, Jarmo Kukkonen, Milla Paloniemi, Sampsa Sarparanta, Rosa Liksom, Minna Pyykkö, Jaakko Mattila ja Markku Hakuri ovat kukin tehneet valitsemastaan kappaleesta näkemyksensä mukaisen taideteoksen.

Nämä teokset ovat esillä taidenäyttelyssä Rytmi-ravintolassa Helsingissä 14. maaliskuuta alkaen.

Sen lisäksi ne huutokaupataan Luonnonperintösäätiön kampanja-alustalla 13.–31. maaliskuuta. Huutokaupan tuotto ohjataan lyhentämättömänä eteläsuomalaisen metsäaulueen hankintaan ja suojeluun. Alueen nimeksi tulee tietenkin Blue Forest.

”Olemme erittäin huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Eteläsuomalaisista metsistä vain alle kolme prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina”, von Hertzenit taustoittavat.

”On vaikea uskoa, että kenenkään mielestä tämä on hyvä ja kestävä tilanne. Siksi koimme pakottavaa tarvetta tehdä yhtyeenä asialle jotakin ja kutsuimme tuntemiamme ja arvostamiamme taiteilijoita mukaan tempaukseen, jolla alamme kerätä varoja yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa suojellaksemme mahdollisimman suuren kaistaleen koskematonta, luonnonarvoiltaan merkittävää ja monipuolista metsää.”

Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg kertoo, että kampanjan varoilla pyritään hankkimaan mahdollisimman monimuotoinen kohde eteläisestä Suomesta.

”Olisi hienoa, jos alueella olisi vaihtelevaa metsää ja vaikka lampi tai lähde. Sellaista hämyistä Blue Forest -tunnelmaa”, Forsberg sanoo.

”On hienoa saada Von Hertzen Brothersin kaltaisia kulttuurivaikuttajia mukaan luonnonsuojeluun sekä herättelemään ihmisiä musiikin ja taiteen välityksellä suojelemaan metsiä.”

Von Hertzen Brothers rohkaisee kaikki tulemaan mukaan yhteiseen kampanjaan ja suojelemaan luontoa:

”Toivomme tietysti myös muita yhtyeitä, taiteilijoita, ystäviä, yhtiöitä, yksityishenkilöitä ja kanssakulkijoita mukaan talkoisiin uhanalaisen suomalaisen biodiversiteetin ja kiristyvän sukupuuttouhan alla elävien ydinmetsän asukkaiden elinympäristöjen suojelun puolesta.”

Von Hertzen Brothers – Red Alert in the Blue Forest
1. Day of Reckoning
2. Blue Forest
3. The Promise
4. All of a Sudden, You’re Gone
5. Peace Patrol
6. Pirates of the Raseborgian
7. Anil
8. Elbowed
9. Northern Lights
10. Söderskär
11. Disappear There

Red Alert Tour -kiertue:
26.3.22 Espoo, Tapiolasali
1.4.22 Lappeenranta, Nuijamies
2.4.22 Kouvola, House Of Rock
8.4.22 Tampere, Olympia
9.4.22 Vaasa, WsArena
14.4.22 Jyväskylä, Lutakko
15.4.22 Joensuu, Kerubi
16.4.22 Kuopio, Sawohouse Underground
22.4.22 Helsinki, Tavastia
29.4.22 Turku, Teatro

Lisää luettavaa