Sinisiä hetkiä metsässä – Von Hertzen Brothers pohtii luontosuhdettaan

Red Alert In the Blue Forest on ilmestynyt tänään.

18.03.2022

Viime vuonna kaksikymppisiään viettänyt Von Hertzen Brothers on julkaissut tänään kahdeksannen albuminsa. Red Alert In the Blue Forest käsittelee muun muassa luopumista, loppumista, lajikatoa ja veljesten suhdetta luontoon.

”Olemme nähneet 50-vuotisten elämiemme aikana miten asiat ovat muuttuneet. Kirkkaat vedet ovat samentuneet, puut on hakattu ja hömötiainen on kadonnut landelta. Albumin teema alkoi muodostua näiden asioiden pohjalta”, Mikko von Hertzen kertoo.

”Kuulostaa hirveän vakavalta, mutta ei tämä ole mikään vitun synkkä levy. Olemme käsitelleet näitä asioita ihan kauniisti ja pohdiskelevasti.”

70-minuuttisen tuplavinyylinä julkaistun levyn tekeminen alkoi jo useita vuosia sitten, ja sen julkaisuajankohta ehti siirtyä peräti kolmesti. Biiseihin haettiin freesiyttä ja tunnelmaa esimerkiksi työstämällä sävellyksiä luonnon äärellä pelkän kitaran kanssa.

”Ennen kuin sinne edes meni, oli tavallaan tahtotila, että haluaa soittaa jotain sellaista, että jopa plektran käyttö tuntuu väkivaltaiselta. Halusi mieluummin hiplata sormilla jotain intiimimpää, hiljaisempaa ja herkempää. Tehot tulee aivan eri asioista kuin siitä, että mennään kovaa ja täysillä”, Kie von Hertzen kertoo.

Juttelimme veljesten kanssa muun muassa yhtyeen parhaillaan käynnissä olevasta luonnonsuojelukampanjasta, upean musiikkivideon kera ilmestyneestä All of the Sudden You’re Gone -singlestä ja albumikokonaisuuksien katoavaisuudesta. Koko haastattelu julkaistaan Rumban nettisivuilla ensi viikolla.

Von Hertzen Brothers kiertää Suomea kymmenen keikan verran uuden albumin tiimoilta. Ensimmäinen keikka soitetaan Espoon Tapiolasalissa ensi viikon lauantaina 26. maaliskuuta. Katso kaikki keikkapäivät ja lisätiedot bändin nettisivuilta.

Ota koko levy kuunteluun alta!

Lisää luettavaa