Von Hertzen Brothers vastaa viimein fanien pyyntöihin – pitkän uran ensimmäinen livelevy julki alkuvuodesta

Tavastialla taltioitu live ilmestyy 16. helmikuuta.

24.11.2023

Yli 20-vuotisen uran ja kahdeksan studioalbumia tehnyt Von Hertzen Brothers ei ole koskaan julkaissut ainuttakaan livelevyä. Ensi vuonna siihen tulee muutos, kun nimensä mukaisesti Helsingin Tavastia-klubilla taltioitu Live at Tavastia -albumi ilmestyy 16. helmikuuta. Levy julkaistaan digitaalisesti, tupla-cd:nä sekä tuplavinyylinä.

Tiedotteessa lupaillaan, että albumilta on kuultavissa bändin live-energia, poikkeuksellinen musiikillinen lahjakkuus sekä taito luoda intiimi yhteys yleisöönsä. Levylle on taltioitu 10. helmikuuta 2023 soitetun keikan settilistaan kuuluneista kuudestatoista kappaleesta kolmetoista. Albumilla kuullaan Von Hertzen Brothersin veljesten Jonnen, Kien ja Mikon lisäksi yhtyeen livekokoonpanon täydentäviä Sami Kuoppamäkeä ja Robert Engstrandia.

”Tuolla maailmalla kun pörrää, on muutamia asioita, jotka nousevat jatkuvasti esiin keskustellessamme ihmisten kanssa. Yksi eniten kuulemistamme kommenteista on: ’Pidän todella studiolevyistänne, mutta nyt kun olen nähnyt teidät livenä, ymmärrän paremmin mistä on kyse ja bändinne nousee aivan uudelle tasolle.’ Olemme Kien ja Jonnen kanssa puhuneet livelevyn julkaisemisesta niin kauan kuin muistan, ja koronapandemian jälkeen päätimme vihdoin toteuttaa hankkeen. Äänitimme ja kuvasimme keikan kotikaupungissamme Helsingissä”, Mikko Von Hertzen kommentoi.

”Ei ole olemassa tavallista VHB-keikkaa, sillä meille jokainen ilta on aina erilainen ja erityinen. Helmikuinen ilta Tavastialla jäi mieleemme todella onnistuneena ja sähköistävänä. Toivomme, että pääsette tämän tallenteen kautta mukaan tuohon maagiseen tunnelmaan. Muistakaa vääntää nupit kaakkoon, kun kuuntelette levyä.”

Tsekkaa alta ensimmäinen biisinäyte You Don’t Know My Name musavideoineen. Levyn kappalelistauksen löydät jutun lopusta.

Live at Tavastia -biisilista

1. Day of Reckoning (5:31)
2. Blue Forest (9:16)
3. The Promise (5:27)
4. Frozen Butterflies (4:48)
5. Jerusalem (5:55)
6. Peace Patrol (10:51)
7. Trouble (4:58)
8. You Don’t Know My Name (3:44)
9. Flowers and Rust (4:39)
10. New Day Rising (5:44)
11. All of a Sudden, You’re Gone (7:22)
12. Long Lost Sailor (4:42)
13. Sunday Child (5:59)

Lisää luettavaa