Von Hertzen Brothersin apu oli korvaamaton – suojelukampanja pelasti viidenkymmenen hehtaarin metsäalueen

Hienoa toimintaa!

12.10.2022

Luonnonperintösäätiö on ostanut Vantaan kaupungilta metsäalueen 340 000 euron hintaan. Säätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue Forest.

Suuri metsäkauppa toteutui suojelukampanjan avulla. Kampanja käynnistettiin yhdessä Von Hertzen Brothers -yhtyeen kanssa keväällä 2022. Mukana varainkeruussa oli lukuisia tunnettuja taiteilijoita ja artisteja.

Kampanja sai alkusysäyksensä bändin kahdeksannesta albumista Red Alert in the Blue Forest.

Suojeltava Blue Forest sijaitsee Lopella, Kanta-Hämeessä, ja on laajuudeltaan viidenkymmenen hehtaarin suuruinen. Kolme tonttia kattava alue on monimuotoinen sekametsä, jossa kasvaa järeitä haapoja ja kuusia. Metsässä asustavat muiden muassa liito-orava ja valkoselkätikka. Alueen läpi virtaa saukon reviiriin kuuluva joki. Jatkossa metsä saa elää ja kehittyä omassa rauhassaan ja se toimii turvapaikkana monille uhanalaisille lajeille.

”Olemme huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta, ja koimme, että jotakin on tehtävä. Eteläsuomalaisista metsistä vain alle kolme prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina. Siksi käynnistimme yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa keräyksen, jonka tuloksia pääsemme nyt ihailemaan”, Von Hertzen Brothersin Mikko, Kie ja Jonne kertovat ja jatkavat:

”Fiilis on aivan huipussaan. On upeaa, että niin moni lähti mukaan tähän suojeluhankkeeseen, jonka toteutumista pääsemme nyt kaikki todistamaan. Mukana oli suuri joukko taiteilijoita, artisteja ja muita tukijoita, joille kaikille lämmin kiitos osallistumisesta. Kampanjan aikana on tehty paljon hienoja juttuja ja saatu paljon hyvää aikaan, ja nyt Blue Forest on suojeltu meille kaikille.”

VHB julkaisi kolmen biisin mittaisen unplugged-taltioinnin kampanjan onnistumisen kunniaksi. Sen voit katsoa alta.

 

Lisää luettavaa