Vuoden ensimmäinen ulkomainen listaykkönen – Eminem albumilistan kärkeen

Rap-musiikki dominoi kärkeä.

27.01.2020

Eminemin yllätysalbumi Music to Be Murdered By nousee ensimmäisellä listaviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Se on Eminemin kolmas peräkkäinen listan kärkeen noussut albumi Suomessa: samaan ylsivät Kamikaze (2018) ja Revival (2018).

Kotimaassaan Yhdysvalloissa Eminem teki listahistoriaa. Music to Be Murdered By on räppärin 10. peräkkäinen Billboardin listan kärkipaikka. Eminem oli yhdeksällä peräkkäisellä listaykkösellä tasatilanteessa Kanye Westin kanssa, mutta nousi nyt ylhäiseen yksinäisyyteen.

Suomen virallisella albumilistalla Eminem on ensimmäinen ulkomainen listakärjessä 17 viikkoon. Edellinen oli Post Malone viikolla 39/2019.

Eminem pudotti viime viikon kärkinelikkoa: Pyhimys on nyt kakkosena, PME-mixtape Volume kolmosena, Mkdmsk nelosena ja JVG viidentenä. Pyhimyksen Mikko-albumia edeltäneellä Tapa poika -levyllä tuli täyteen sata viikkoa albumilistalla. Tapa poika löytyy nyt sijalta 35.

Helmikuussa Suomeen saapuvan Halseyn Manic on viikon toiseksi korkein uutuusalbumi. Se löytyy sijalta kuusi.

Muut viikon uutuudet ovat Mac Millerin postuumi Circles (13. sija) ja Sons of Apollon MMXX (36.).

Singlelistan ykkösenä on Eminemin Godzilla. Behm joutui väistämään pykälän Hei rakas -kappaleellaan. Eminemin levyltä listalle nousi myös Ed Sheeranin kanssa levytetty Those Kinda Nights (8.). Kolmas ja viimeinen uutuussingle on Futuren ja Draken Life is Good (14.).

Lisää luettavaa