Vuoden isoimman hitin tehnyt laulaja lainasi nimen rap-legendalta – nyt legenda teki hänen kanssaan kappaleen

Lil Nas X ja Nas samalla raidalla.

30.01.2020

Lil Nas X julkaisi viime vuoden isoimmaksi hitiksi Tiktokin-somehaasteen myötä kasvaneen Old Town Road, joka rikkoi Billboardin ennätyksen, olemalla historian nopeinten yli 10 miljoonaa kappaletta myynyt levytys.

Räppäri siis nousi alle vuodessa timanttikerhoon, jossa on vain kourallinen jäseniä. Timanttia olivat tuohon mennessä onnistuneet myymään Justin Bieber (Baby), Elton John (Candle In The Wind), Carly Rae Jepsen (Call Me Maybe), Imagine Dragons (Radioactive), Lady Gaga (Poker Face, Bad Romance) sekä Florida Georgia Line (Cruise).

Viime vuonna 7 -ep:n julkaissut artisti on valinnut itselleen varsin hersyvän taiteilijanimen. Lil Nas X on sellainen sukupolvien myllerrys, että nimestä on hankala saada varsinaista käsitystä.

Pääsääntöisesti kyseessä on kunnianosoitus rap-legenda Nasia kohtaan ja ”lil”-alkuisia räppäreitä nyt on kuin vesisadetta kesäloman alkaessa. Vaikuttaa siis siltä, että nimeä valitessa on ollut pilke silmäkulmassa. Lil Nas X on itse kommentoinut, että X tuli myöhemmässä vaiheessa nimeen mukaan, sitä ennen Lil Nas oli hänen nimimerkkinsä internetissä.

Ilmeisesti räppärit ovat hyvää pataa keskenään, Lil Nas X ja Nas ovat nimittäin yhdistäneet voimansa. He ovat tehneet yhteisversion Rodeo-kappaleesta, joka löytyy 7-ep:ltä. Kappaleen ensiesitys nähtiin Grammyissa.

Tsekkaa pikku-Nasin ja legenda-Nasin yhteisveto alta.

Lisää luettavaa