Vuoden kenties odotetuimman rap-albumin julkaisi räppäri, joka saapuu aivan pian Suomeen

Travis Scott kutsuu sinut elämäsi erikoisimpaan huvipuistoajeluun.

04.08.2018

Travis Scott on uuden sukupolvin räppäri, joka on tehnyt nimeään isommaksi vuosi vuodelta ja julkaisu julkaisulta. Kaksi vuotta sitten julkaistu Birds in the Trap Sing McKnight -albumi sai nimen varmasti jokaisen rap-ystävän huulille, mutta vuosi sitten julkaistu Huncho Jack, Jack Huncho -yhteislevy Quavon kanssa ei saanut aivan täysin lämmintä vastaanottoa. Levy oli hivenen liian täyteen ahdettu ja hivenen tylsä.

Tänään julkaistua Astro Worldia on tehty jo vuosia ja tämä levy on se, joka nostaa Scottin raskaaseen sarjaan, jos kyseessä ei ole aivan täysi floppi. Tätä voi pitää uran tärkeimpänä levynä, koska nyt kaikki tuntevat Travis Scottin ja on Scottin hetki näyttää, että mistä on kyse.

Astroworld on saanut nimensä saman nimisestä huvipuistosta ja melkoinen huvipuistokyyti onkin kyseessä.

Seuranasi huvipuistolla Travis Scottin lisäksi on melkoinen lista vierailijoita. Heti ensimmäisenä kuullaan Frank Oceania ja toisena Drakea. Yhteensä eri vierailijoita on 15, mutta vierailijoita ei ole merkattu mukaan kappaleiden nimiin.

Paperilla todennäköisesti spesiaaleimmasta triosta vastaavat The Weeknd, Tame Impala ja Pharrell Williams. Tame Impala on australialainen rock-yhtye, jota ei välttämättä odottaisi heti mukaan rap-levylle. Toki Rihanna on jo ehtinyt versioimaan yhtyettä omalla Anti-levyllään, joten yhtyeen lonkerot rytmimusiikin maailmassa yltävät yllättävän kauas.

Levyllä mielenkiintoisen vierailun tekee Stevie Wonder, joka soittaa huuliharppu-outron Stop trying to be god -kappaleella. Kyseessä on hyvin samantyyppinen outro, mitä Draken Doing It Wrong -kappaleella, jolla Wonder niin ikään soitti huuliharppua.

Sen lisäksi, että Scott on itse häärinyt biisien parissa, niin levyä ovat olleet tekemässä nippu tämän hetken kovimpia tuottajia. Mukana on useamman jättihitin parissa tänä vuonna työskennellyt Murda Beatz, yksi räpin valovoimaisimmista tuottajista Sonny Digital, The Weekndin uusimman ep:n parissa häärinyt, todennäköisesti isomman läpimurron piakkoin tekevä Frank Dukes ja monia muita. Levyn vastaavana tuottajana on toiminut Kanye Westin oikea käsi Mike Dean.

Levy on niputettu kiitettävän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja on huomattavasti monipuolisempi, kuin Scottin edelliset julkaisut. Varsinaisia yllätyksiä se ei pöytään lyö, vaan taattua Scott-soundia. Toki levyä on kypsytelty pidempi tovi, joten mitään ässää ei ole tarvinnut vetää missään vaiheessa hihasta.

Levyn ainoana singlenä toimii Butterfly Effect, eli sama kappale, jota Barack Obama hehkutti viime vuonna.

Tutustu muutamaan valikoituun kappaleeseen jutun alta. Levy löytyy useimmista suoratoistopalveluista. Scott keikkailee loppuunmyydyssä Blockfestissa 18.8.



Lisää luettavaa