Vuoden turskein levynkansi, ehdokas #4

10.08.2010

Weezerin kahdeksannen levyn kansi pakottaa kaivamaan keväällä hiipuneen juttusarjamme haudastaan.

Kuva: Sean Murphy

90-luvun voimapop-legenda Weezer säväytti julkaisemalla tulevan Hurley-levynsä kannen. Levyn nimen mukaisesti siinä on tietysti lähikuva Lost-hahmo Hurleystä, eli näyttelijä Jorge Garciasta.

Yhtyeen keulakuva Rivers Cuomo kertoo Pitchforkille, että siinä vaiheessa, kun heillä on pelkästään Garcian kuva levynkannessa, on albumin nimen pakko olla Hurley, koska siksi ihmiset sitä muutenkin kutsuisivat.

Cuomo kertoo myös Hurleyn olevan ”kiillottamaton, rosoinen ja energinen vaihtoehtorock-levy.” Se on yhtyeen ensimmäinen levy Bad Religion -kitaristi Brett Gurewitzin Epitaph-yhtiölle.

Hurleyn lisäksi Weezer julkaisee lokakuun 5. päivä deluxe-version Pinkerton-albumistaan. Julkaisusta tekee mielenkiintoisen se, että Weezerin faniblogin saaman tiedon mukaan erikoispainoksella mukana demoversiot Weezerin ennen Pinkertonia tehdystä, mutta julkaisematta jääneestä Songs from the Black Hole -albumista.

Wikipedia tietää, että alkuvuodesta 1995 osin valmiiksi nauhoitetun levyn oli määrä olla avaruuteen sijoittuva rock-ooppera.

Mutta tässä tärkein, 15. syyskuuta julkaistavan Weezerin Hurley-albumin silkkaa onnellisuutta puhkuva kansi:

Lisää luettavaa