White Lies täydentää Helsinki Live Festivalin hämmentävän kattauksen

09.03.2010

Kalle Keskisen Speed Promotion -yhtiön järjestämän kaupunkikonsertin artistitikkatauluun osui kolme uutta nuolta: The Prodigy, Michael Monroe ja kuvan White Lies. Haaveet ja huhut Alice in Chainsista ja Them Crooked Vulturesista voinee jo haudata.

Kuva: Steve Gullick

Helsingissä Käpylän urheilupuistossa 5. kesäkuuta järjestettävän Helsinki Live Festivalin ohjelmisto sai kolme uutta lisäystä.

Speed Promotion ilmoitti kiinnittäneensä Guns N’ Rosesin tähdittämälle festivaalilleen aiemminkin Suomeen tuomansa The Prodigyn, Michael Monroen uuden bändin sekä yllättäen brittiläisen White Liesin.

White Liesin viime vuoden tammikuussa julkaistu To Lose My Life -debyytti toi heidät kesällä Flow-festivaalille ja levyn nimibiisi pääsi YleX:n soittolistalle, mutta näillä leveysasteilla bändistä ei ole kuultu kuukausiin käytännössä mitään.

Indie-kansan viimevuotinen trendinimi näyttää kieltämättä vähän eksyneeltä 90-luvulla parhaat päivänsä nähneiden The Prodigyn ja Skunk Anansien sekä nokkamiestensä nimiä kantavien perusrockbändien Danko Jonesin ja Michael Monroen keskellä.

Sitkeät haaveet ja huhut Alice in Chainsin keikasta Keskisen festivaalilla voinee haudata. Yhtye on ilmoittanut esiintyvänsä 5. kesäkuuta Saksan Rock am Ring -festivaalilla.

Them Crooked Vultures -huhuja voi vielä teoriassa elätellä, sillä yhtyeen keikkakalenterissa olisi vielä yksi päivä tilaa Rock im Parkin ja Rock am Ringin välissä. Singahtaminen siinä välissä pistokeikalle Suomeen ei ole kuitenkaan kovin todennäköistä.

Helsinki Live Festivalin yleisötavoite on 40 000 henkeä. Lippuja on vielä rutkasti jäljellä.

Tapahtuman järjestäminen Helsingin pohjoisen kantakaupungin tärkeimmillä jalkapallokentillä on herättänyt kiivasta keskustelua muun muassa FutisForum2:lla.

Lisää luettavaa