Yhdysvalloissa lukuisat osoittivat mieltään Trumpin ulkomaalaiskieltoja vastaan – Rihanna pelkää, että ”moraaliton sika pilaa maamme silmiemme edessä”

29.01.2017

Yhdysvaltojen tuore presidentti on onnistunut tuottamaan harmaita hiuksia lähes jokaisena työpäivänään. Donald Trumpin lausunnot ja lakimuutokset ovat raivostuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Uusin vitsaus oli maahanpääsylaki, joka kieltää seitsemän maan pakolaisten pääsyn Yhdysvaltoihin. Irakin, Iranin, Lybian, Somalian, Sudanin ja Syyrian pakolaisilla ei tällä hetkellä ole oikeutta päästä maahan. Trumpin mukaan tämä on keino estää ”radikaalien islamiterroristien maahantulo”.

Trumpin linjaus sai ihmiset osoittamaan mieltään kymmenissä eri kaupungeissa ympäri Yhdysvaltoja viime lauantaina. Kansalaiset pitävät uutta kieltoa rasistisena, epäinhimillisenä, järjettömänä ja Yhdysvaltojen arvojen vastaisena.

Odotetusti monet muusikot ovat olleet mukana vastarinnassa. Twitter ja muu some on kuhissut uuden asetuksen jälkeen tiuhaan. Rihanna tiivisti Trumpin olemuksen muotoon ”moraaliton sika”.

”Amerikka tuhotaan nyt silmiemme edessä”, hän laukoi.

Alla joukko valikoituja muusikoiden twiittejä ja postauksia mielenosoituksiin liittyen.

Viesti Trumpille on oikeutetun tyly, vaikka se tuskin voisi presidenttiä vähempää kiinnostaa. Jäämmekin odottamaan, mikäli Trump päättää seuraavaksi vaikkapa kieltää Twitterin yhdysvaltalaisilta internetpalvelimilta. Se sopisi istuvan presidentin tyyliin kuin nenä päähän.

Tämän kaiken kunniaksi alla Trump Bane.

Lisää luettavaa