Yhdysvaltain kongressihyökkäyksessä mukana ollut metallikitaristi jatkaa pakoiluaan – 30 vuoden vankeus uhkaa

Schaffer jatkaa pakoiluaan.

04.10.2022

Tammikuussa 2021 joukko ihmisiä mellakoi Washingtonissa. Osa mellakoijista pääsi sisään kongressitaloon.

”Capitolin väkivaltaisessa mellakoinnissa loukkaantunut poliisi on kuollut vammoihinsa, kertoo Reuters. Poliisi on viides mellakointiin liittyvä kuolemantapaus. Washington D.C:n poliisi on etsintäkuuluttanut lukuisia kongressitaloon tunkeutuneita henkilöitä. Yksi näistä on pitkän linjan metalliyhtye Iced Earthin perustaja Jon Schaffer”, kerroimme uutisessamme täällä.

Schaffer antautui myöhemmin poliiseille itse. Hänet päästettiin pois vankilasta marraskuussa 2021 hänen tehtyä sopimuksen viranomaisten kanssa. Schaffer myönsi tuolloin osallisuutensa mellakoihin. Alkujaan häntä kohtaan nostettiin kuusi syytettä, mutta viranomaisten kanssa tehdyn sopimuksen myötä syytekohtia oli lopulta vain kaksi.

Nyt Schaffer on kuitenkin kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Paikallisen lainsäädännön mukaan syytteet pitää toimittaa Schafferille henkilökohtaisesti.  Paikalliset viranomaiset ovat yrittäneet vuoden alusta peräti 25 kertaa toimittaa Schafferille papereita, joiden myötä hänen oikeudenkäyntinsä voisi jatkua ja tuomio langettaa oikeudessa. Schafferiä on etsitty kolmesta osavaltiosta ja seitsemästä eri paikasta, mutta Schaffer jatkaa pakoiluaan.

Tällä hetkellä Schafferin epäillään asustelevan asuntovaunussa Auburndalessa, Floridassa. Kyseisen asuntovaunun ovea viranomaiset ovat käyneet kolkuttelemassa viidesti, mutta Schaffer ei ole suostunut avaamaan heille ovea.

Mikäli Schaffer tuomitaan syylliseksi, häntä uhkaa jopa 30 vuoden vankeusrangaistus.

Lisää luettavaa