Yksi vuoden parhaista rap-levyistä ilmestyi tänä viikonloppuna ja syyllinen saapuu Suomeen vielä tänä vuonna

Denzel Curryn Taboo on yksi vuoden parhaimmista levyistä.

29.07.2018

Denzel Curry on vasta 23-vuotias räppäri, joka julkaisi jo kolmannen levynsä. Uusi TA13OO eli Taboo pitää sisällään 13 kappaletta ja se on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa Light koostuu kappaleista Taboo, Black Balloons, Cash Maniac ja Sumo. Toinen osa Gray koostuu kappaleista Super Saiyan Superman, Switch It Up, Mad I Got It, Sirens ja Clout Cobain. Viimeisestä kappaleesta tai oikeammin sen sykähdyttävästä videosta voit lukea lisää täällä.

Kolmas osa on nimeltään Dark ja se pitää sisällään kappaleet The Blackest Balloon, Percs, Vengeance ja Black Metal Terrorist.

Viimeinen kappale on siinä mielessä mielenkiintoinen, että Curry kertoi Rumballe suunnittelevansa saman nimistä sarjakuvaa. Tuolloin Curry puhui tulevasta sarjakuvasta muun muassa näin:

”Siinä on kaksi päähenkilöä. Toisen (suku)nimi on Jones, joka on Black Metal Terrorist, sekä hahmo, joka perustuu Ultimate Denzel Curryyn. Sitten on taisteilija nimeltä Flesh – ironista, koska hän on kyborgi. Flesh ja Black Metal Terrorist ovat jollakin tapaa sukua, koska heidät loi sama henkilö, Tohtori Jones. Tohtori Jones rakensi Black Metal Terroristin, koska se oli hänen poikansa, joka piti sairastumisen takia rakentaa uudestaan.”

Itse Taboo-albumia haastattelussa sivuttiin muun muassa siten, että Curry kertoi sen olevan uransa monipuolisin levy. Kuten se selkeästi onkin. Curry kertoi, että levy sisältää hieman syvällisempiä ja introspektiivisiä, eli itseään tutkivia osuuksia, mutta myös samplepohjaista ja korkealentoisempaa materiaalia. Kokonaisuutena levyllä on sama sanomansa kuin ennenkin. Räppärin luomat Aquarius’Killa– ja Raven Miyagi-aliakset ovat nyt yksi ja ainoa hahmo, Denzel.

Hahmojen käyttöä hän luonnehti seuraavasti:

”Hahmot ovat syntyneet vuosien mittaan, niitä ei ole varsinaisesti tehty. Joskus saat yhden idean, sitten toisen ja sitten kolmannen. Laitan osan itsestäni näihin ideoihin ja näin nämä hahmot syntyvät päässäni”, Curry valaisee ja jatkaa:

”Yritin käyttää näitä kaikkia aliaksiani erikseen tällä levyllä, mutta se ei toiminut. Oikeastaan jo 13-ep:lta löytyvä Zeltron 6 Billion -kappaleeni edustaa näitä kaikkia aliaksia yhdessä hahmossa. Joten Taboo on oikeastaan heijastus Denzel Currysta ja tämän hetkisestä mielentilastani.”

Levy on hyvin monipuolinen ja Curry todistaa hallitsevansa monenlaiset rap-tyylit. Parhaimmillaan tätä tyylien vaihtelua voi olla monta kertaa yhden biisin aikana. Lisäksi kappaleet toimivat yksittäisessä kuuntelussa, mutta myös kokonaisuutena oikein hyvin. Taboo kannattaa siis eittämättä laittaa kuunteluun.

Taboolta on irrotettu muutamia yksittäisiä kappaleita katseltavaksi videon kera. Alla jokaisesta osasta yksi kappale, joten levystä saa hyvän kuvan. Koko levy löytyy suoratoistopalveluista.

Denzel Curry esiintyy Helsingissä Tavastialla 26.11. Lippuja keikalle myy Tiketti. Katso videot alta ja lue Curryn edellisen Suomen keikan yhteydessä tehty haastattelu täältä.Lisää luettavaa