Yle: Bruce Oreck aikoo ostaa Konepajan Brunon – haluaa suunnitella aluetta asukkaiden kanssa

Paikallisia pienyrityksiä, ei Bauhausia.

Konepajan Bruno

Tapahtumapaikka ja kulttuurikeskus Konepajan Brunon tulevaisuus on ollut epävakaa jo vuoden ajan. Alueen omistava VR oli myymässä sitä viime syksynä Bauhausille, mutta Vallilan asukkaiden, kaupunkiaktiivien ja poliitikkojen onnistui estää rautakauppajätin suunnitelmat.

Yle kertoo, että Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck aikoo ostaa Konepaja-kompleksin. Oreckin viestintävastaava Karoliina Kuusi on vahvistanut Ylelle ostoaikeen.

Oreck haluaa keskustella alueen tulevaisuudesta alueen asukkaiden kanssa ja on lähettänyt naapurustolle kutsun tapaamiseen. Kutsussa todetaan, että alueella olisi sija paikallisille pienyrityksille ja kansainvälisille ideoille. Alueelle halutaan ”kauneutta ja muotoilua” sekä ”rakkaudella tehtyä ruokaa ja käsityötuotteita”.

”Koko idea vaikuttaa juuri sellaiselta, jota Konepaja-liike voi tukea. Meidän tavoitteena on ollut, että alueesta tulisi monipuolinen keskus, elävä ja asukkaiden kanssa yhteistyössä kehitetty”, Konepaja-liikeen edustaja Antti Möller kommentoi Ylelle.

Konepajan Brunolla on järjestetty muun muassa suosittuja kirpputoreja, elävän musiikin tapahtumia, katuruokafestivaaleja, elokuvanäytöksiä ja joogaa.