Yle: ”Ristiriita musiikkigenren ja mainoksen sisällön kanssa oli ilmeinen” – Bauerin toimitusjohtaja kommentoi Suomiräp-kohua

Perussuomalaisten mainos "ei sovi tuohon mediaympäristöön".

Bassoradion taajuudella alkoi maanantaina kuulua uusi Suomiräp-niminen radiokanava. Bauer Media tiedotti uudesta kanavasta, muttei maininnut sanallakaan Basson kohtalosta.

HS:lle postittamassaan kommentissa Bauerin toimitusjohtaja Sami Tenkanen perusteli Basson lopettamista ilman ennakkoilmoitusta: ”Punnitsimme eri vaihtoehtoja ja totesimme, että tässä tapauksessa tämä toimintamalli oli kokonaisuuden kannalta tarkoituksenmukaisin.”

Suomiräp-kanavan sisältö nousi otsikoihin tiistaina kanavalla ajettujen perussuomalaisten mainoksien takia. Artistit kuten Gettomasa, Paleface ja Gasellit totesivat puolueen arvomaailman olevan niin kaukana hiphop-kulttuurista, ettei asiaa voi hyväksyä. Elastinen kertoi vaatineensa muutosta ja Redrama otti niin ikään kantaa.

Perussuomalaisten mainokset ovat nyt poistettu Suomiräp-kanavalta, Tenkanen sanoo Ylelle.

”Ymmärsimme heti, että tämä ei välttämättä sovi tuohon mediaympäristöön. Poistimme kyseisen mainoksen kanavalta, koska ristiriita kyseisen musiikkigenren ja mainoksen sisällön kanssa oli tässä kohtaa ilmeinen”, Tenkanen kommentoi.

”Olemme myöntäneet, että virhe ja vahinko on tapahtunut.”

Eilen illalla Bauer tiedotti, että Bassoradio jatkuu 30. syyskuuta.