Elastinen peräänkuuluttaa monikulttuurisuutta ja antirasistista työtä – ”Tämä on hiphop-kanavalle vaatimus, ei pyyntö”

Eilen kommentoinnista pidättäytynyt Elastinen kertoo keskustelleensa Bauerin ja Suomiräp-kanavan johdon kanssa.

Elastinen (vas.) ja Gettomasa.

Kerroimme eilen Bauer Median uuden Suomiräp-radiokanavan pyörittävän mainoksia, joiden arvomaailma on ristiriidassa hiphop-kulttuurin kanssa. Pyysimme juttuun kommenttia myös Elastiselta, jonka musiikki kanavalla soi, mutta Rähinä-pomo kieltäytyi studiokiireisiin vedoten.

Tänään Elastinen kantaa kortensa kekoon selväsanaisella kannanotolla. Hän kertoo keskustelleensa aamupäivällä Bauerin ja Suomiräp-kanavan johdon kanssa. Elastisen mukaan radiokanavan arvojen on kohdattava edustamansa kulttuurin kanssa.

”Haastoin heitä nostamaan tapetille musiikin ja esittäjien monimuotoisuuden, monikulttuurisuuden ja antirasistisen työn. Tämä on hiphop-kanavalle vaatimus, ei pyyntö”, Elastinen kirjoittaa.

Gettomasa latasi eilen täyslaidallisen Suomiräp-kanavan suuntaan. Hänen mukaansa ei riitä, että mainokset vedetään pois, ”oikeat värit ovat paljastuneet”. Elastinen näkee tilanteen toiveikkaampana:

”Suomiräpille omistettu kanava on ollut haave 20 vuotta. Kanavaa tekemässä on hyviä tyyppejä, keskustelun jälkeen luotan että asiat kääntyvät yskivän alun jälkeen vielä voitoksi koko suomiräp-kentälle.”