Yle: Wigwam-solisti Jim Pembroke on kuollut

Pembroke oli kuollessaan 75-vuotias.

09.10.2021

1960-luvulla Suomeen muuttanut, alkujaan brittiläinen Jim Pembroke on kuollut. Pembroke oli kuollessaan 75-vuotias. Hänet tunnettiin vuonna 1969 perustetun rock-yhtye Wigwamin keulakuvana ja solistina, jonka lisäksi hän toimi yhtyeessä myös säveltäjänä ja kosketinsoittajana. Wigwam keräsi vakaan kannattajajoukon jo 1970-luvulla, ja on edelleen kulttimaineessa yhtenä merkittävänä progressiiviseen rockiin painottuvana kotimaisena yhtyeenä.

Ennen Wigwamia Pembroke oli myös mukana perustamassa Blues Section -bändiä. Lisäksi hän teki jo 70-luvulla muita töitä musiikin parissa, sillä hän muun muassa sävelsi ja sanoitti lauluja esimerkiksi Hurriganesille ja Riki Sorsalle.

Pembroken tytär Emma Pembroke kertoi Ylelle, että hänen isällään oli viime aikoina ollut haasteita terveytensä kanssa, eikä hän voinut hyvin. Tyttären mukaan Pembroke nukkui pois kotonaan, ja sai tehdä sen rauhallisesti rakkaan vaimonsa sylissä.

”Hän halusi toivottaa kaikille ystävilleen kaikkea hyvää ja ’Keep the Good Times Rolling’. Tämän viestin hän toivoi kaikkien ystäviensä kuulevan”, Emma Pembroke viestitti Ylelle.

 

Lisää luettavaa