Ylistäkää Jumalaa! Ylistäkää Saatanaa! On ilmestyvä levy, jolla Jeesus ja Perkele syleilevät

21.09.2012

Voiko rakkaudentäyttämä laulu olla pelottavaa? Voi se. Sabbath Assembly soittaa gospelia, jonka sanomassa valo ja pimeys paiskaavat kättä. Ye Old Gods -albumi on tällä päivämäärällä ensiesittelyssä Rumbassa.

Kuva: Sabbath Assembly

And the greatest love of all lies in the unity of Christ and Satan. If that seemingly eternal conflict can be resolved through love, all conflict can be resolved through love.

Näin lausuu Sabbath Assemblyn Dave Nuss yhtyeen Ye Are Gods -uutuuslevyn kappaleella Exit. Kuumottavaa folkia esittävä newyorkilaisduo on ammentanut inspiraationsa 1960–70-luvuilla toimineelta Process Church of the Final Judgement -lahkolta, joka palvoi tasapuolisesti sekä Jehovaa että Saatanaa. Skientologeista irtaantunut kultti uskoi, että Jeesus ja Saatana sopisivat lopulta ikuisen vihollisuutensa ja tuomitsisivat yhdessä ihmiskunnan. Liikkeen on arveltu innoittaneen myös muuatta Charles Mansonia.

Näistä lähtökohdista voi odottaa kovaa kamaa, ja sitä myös saadaan. Vuodesta 2012 näyttää tulevan erinomainen vuosi okkultistisen ja pakanallisen rockin ystäville, kun aivan hiljattain Seremonia ja Hexvessel ovat esitelleet kehuja keränneet albumit, ja nyt Sabbath Assembly jatkaa toisella levyllään samaa linjaa. Ja kuinka ollakaan, kahden edellä mainitun yhtyeen tavoin tämänkin tuotoksen tuo kauppoihin Svart Records.

Ye Are Gods julkaistaan 21. syyskuuta. Ellei maailma lopu sitä ennen. Niinkin voi käydä.

Sabbath Assembly: Ye Are Gods by Svart Records

Lisää luettavaa