Ylistetty syna- ja diskomusiikkikokoelma saa viimeisen osansa – Black Holella kuullaan myös julkaisua vaille jääneitä kappaleita vuosikymmenien takaa

Mikko Mattlar on seulonut vanhoista elektronisen musiikin klassikoista kahdenkymmenen kappaleen kokonaisuuden.

10.08.2022

Vuosina 2018-2019 ilmestyi kolme kokoelmaa, jotka koostuivat 1980-luvun alun syntikkapopista ja elektronisesta musiikista. Svart-levymerkin julkaisemat kokoelmat ovat nimeltään Satan in Love, Dance For Your Life ja Cold War On The Rocks, ja niiden koostamisesta on vastannut dj, toimittaja ja musiikintutkija Mikko Mattlar.

Paljon kokoelmien nauttimasta suosiosta kertoo se, että kaikki aikaisemmat osat myytiin loppuun. Keväällä uutisoimme kalliiksi keräilykappaleeksi muodostuneen Satan In Love -kokoelman uusintapainoksesta, jonka myynnistä tulevat tuotot ohjattiin Unicefin lastenavun kautta Ukrainan sodan uhreille.

Nyt ylistetty syntetisaattori- ja diskomusiikkisarja saa neljännen ja viimeisen osansa, kun lokakuussa ilmestyy tuore kokoelma nimeltä Black Hole. Mattlarin koostamalta kahdenkymmenen kappaleen kokonaisuudelta löytyy edellisten kokoelmien tapaan harvinaisia kulttiasemaan nousseita klassikoita suomalaisen synteettisen tanssimusiikin kultakaudelta.

Tällä kertaa painopiste on kuitenkin omakustanteissa ja harvinaisuuksissa. Kokoelmalta löytyy myös kappaleita, jotka eivät koskaan edes saaneet julkaisuaan, ja jotka ovat nyt löytäneet tiensä Black Hole -albumille harvinaisten koelevyjen ja demonauhojen kautta.

Kappaleiden joukosta löytyy muun muassa Gösta Sundqvistin harvinainen sävellys Huominen Eurooppa, joka kuultiin vuonna 1989 Eurovision laulukilpailun karsinnoissa Tanjalotta Räikän esittämänä, sekä Michael Jackson -imitaattorina tunnetun Jarkko Väljän viime aikoina alan harrastajien keskuudessa kulttiklassikoksi noussut Tunnen-kappale.

Kahden vinyylilevyn mittainen Black Hole – Finnish Disco and Electronic Music from Private Pressings and Unreleased Tapes 1980–1991 ilmestyy 14.10.2022. Albumin ennakkomyyntilinkki ja kappalelista löytyy täältä.

Lisää luettavaa