Ylistyslaulu rakkaille, jotka silittävät päätä pimeässä – pop-tulokas Ellimei opettaa muihin tukeutumista

Ellimein edelliseen kappaleeseen on tehty Tiktokissa noin 2000 videota.

28.06.2024

Pop-artisti Ellimei julkaisi perjantaina 28. kesäkuuta rehellisyydessään ravistelevan singlen nimeltä Kerron sulle kaiken. Mustista ajatuksista ja läheisiin tukeutumisesta kertova biisi on artistin toinen julkaisu tänä vuonna, sillä huhtikuussa ilmestyi edellinen Mitä kuuluu? -kappale.

Warnerin alla toimivan Etenee-levymerkin artisti julkaisi debyyttisinglensä vuonna 2022, minkä jälkeen hän on tehnyt tasaista tuloaan Suomen pop-kentälle yksittäisillä biiseillä. Mitä kuuluu? nousi ilmestymispäivänään Suomen Spotifyn kahdeksanneksi kuunnelluimmaksi kappaleeksi, ja siihen on tehty Tiktokissa noin 2000 videota.

Kerron sulle kaiken on tarina pahan olon keskeltä, mutta pohjimmiltaan se kertoo kiitollisuudesta, Ellimei sanoo tiedotteessa.

”Se on ylistyslaulu niille rakkaille, jotka auttaa selviytymään läpi vaikeista ajoista. Silittää päätä pimeässä ja ottaa kädestä. Kuuntelee myös ne vaikeat salaisuudet, eikä niidenkään jälkeen katoa viereltä, vaan pysyy siinä. Se on arvokkainta ikinä.”

Ellimein uusi biisi antaa kiitosta rakkaille, jotka ovat vaikeina aikoina läsnä. Kuva: Jenni Tuikka

Tunnelmallisen kiireetön kappale jatkaa teemaltaan edellisen julkaisun linjaa avoimuudesta, pahasta olosta ja toisiin nojaamisesta.

”Kiitos että saan sut linjalla pitää, sun ei tarvii sanoo mitään mitä pitää, sun äänes vaan riittää ja mul ei oo hätää”, artisti laulaa Mitä kuuluu? -biisissä. Tuoreessa singlessä hän puolestaan sanailee: ”Oot mun turvapaikka, tää kipu on vaan laina, sori ku sä joudut siitä osaasi nyt maksamaan.”

Kappaleet osoittavat miten hädänkin hetkellä ihminen yleensä pyrkii huomioimaan tärkeät tyypit ympärillään ja huolehtimaan siitä, ettei oma kuorma nujerra muita. Samalla biiseissä opetellaan kurottelemaan kohti läheisiä omien painajaisten keskeltä, jotka usein kehottavat käpertymään sisäänpäin ja sulkemaan rakkaat ulkopuolelle.

Autetuksi antautuminen ei suinkaan ole luontainen taito, jonka jokainen tuosta noin vain taitaisi. Siksi Ellimein biisit tarjoavat lempeää reflektiopintaa juuri tähän muiden varaan asettautumisen harjoittamiseen.

Kuuntele Aleksi Wiklundin tuottama biisi alta.

Lisää luettavaa