Ysäriltä asti vaikuttaneen brooklyniläisduon Smif-N-Wessunin uuden biisin tuotannosta vastaa kotimainen Loasteeze

Mörssi-levymerkki julkaisi tänään kappaleen Eyes Open, jonka musiikkivideon on tehnyt Napolen Digital.

01.10.2021

Jo lähes kolmekymmentä vuotta toiminnassa ollut brooklyniläisduo Smif-N-Wessun tipautti tänään uuden biisin, jossa kaksikon riimejä kehystää kotimaisen tuottajan ja DJ:n Loasteezen biitti. Eyes Open on kaduilta kajahtava oppitunti kovan työn ja vilpittömänä pysymisen merkityksestä, ja kappaleen soundimaailma kuljettaa kuulijansa tunnelmaltaan ysäriräpin suuntaan – biisissä kunnioitetaan siis hip hopin perinteitä niin sanoman kuin tuotannonkin puolesta.

Mikään vahinko tämä Yhdysvaltojen suuntaan kurottava yhteistyö ei ole, sillä Loasteeze kertoo fanittaneensa Tek & Steelenäkin tunnettua kaksikkoa jo yli viisitoista vuotta. “Tapasin heidät ensimmäisen kerran vuonna 2017, ja sitten uudestaan vuonna 2019, kun kiersin Eurooppaa yhdessä Masta Acen kanssa. Esiinnyimme samassa tapahtumassa Budapestissa, ja vietimme yhdessä aikaa Prahassa. Suurena fanina en pystynyt kunnolla edes käsittämään, mitä tapahtui. Muutaman viikon jälkeen Smif-N-Wessun esiintyi synttärijuhlissani. Hullua. Nyt veimme homman seuraavalle tasolle”, Loasteeze avaa projektin syntyä Instagramissa.

Vuonna 1995 debyyttialbuminsa julkaissut Smif-N-Wessun on uransa alusta asti saavuttanut suurta suosiota etenkin Yhdysvaltojen ug-räppipiireissä. Viime vuoden lopussa ensimmäisen tuottajalevynsä julkaissut Loasteeze taas on ansioitunut biitintekijä ja DJ, joka on monipuolisen uransa aikana muun muassa lämmitellyt lukuisien artistien keikkoja Atmospheresta Denzel Curryyn ja Freddie Gibbsistä Mobb Deepiin

Eyes Open -kappaleesta julkaistiin tänään myös musiikkivideo, jonka takaa löytyy taatun eleganttia ja omaleimaista jälkeä tekevä Napoleon Digital. Videon ja biisin löydät alta.

 

 

Lisää luettavaa