Yö + Popeda + Nicke Andersson = totta!

Suomalaisten superbändisuunnittelijoiden unet käyvät toteen, kun The Oz -heavybändi tekee paluun kokoonpanolla, johon kuuluu sekä Yön että Popedan jäseniä.

Kuva: thirdwarning.com

80-luvun suomalainen metallisuuruus The Oz tekee comebackin. Bändi nauhoittaa parhaillaan paluulevyään Greatezt Blitz The Hellacoptersin Nicke Anderssonin johdolla Tukholmassa.

Tulevalla albumilla kuullaan uusia biisejä sekä uusia versioita yhtyeen klassisimmista kappaleista, ja se julkaistaan näillä näkymin alkuvuodesta 2011.

Myös yhtyeen kokoonpano vahvistuu comebackin myötä Popedan kitaristilla Costello Hautamäellä sekä Yössä ja Popedassa niin ikään kitaroineella Markku Petanderilla.

Kun bändin alkuperäiskokoonpanon biisintekijänä mainetta niitti myös Yön nykyinen basisti Jukka Lewis, taiteilijanimeltään Jay C. Blade, voi The Ozin uutta miehitystä kutsua hyvällä omallatunnolla superbändiksi, johon kuuluu sekä Yön että Popedan jäseniä. Lisäksi originaalimiehityksestä mukana ovat solisti Ape De Martini ja rumpali Mark Ruffneck.

Oz oli vuosina 1977–1991 toiminut perinteistä heavy metalia soittanut bändi, joka saavutti mainittavaa menestystä aikansa suomalaisbändiksi. Nakkilalaislähtöinen yhtye tunnetaan erityisesti vuonna 1983 julkaistusta Fire in the Brain -pikkuklassikkolevystään sekä seuraavana vuonna ilmestyneeltä Turn the Cross Upside Down -singlestään. Oz ehti julkaista viisi täyspitkää ennen hajoamistaan vuonna 1991.