Yli 6000 brittiä ilmoitti väestönlaskennassa uskonnokseen ”Heavy metal”

13.12.2012

Metallimusiikki on siis Isossa-Britanniassa suurempi uskonto kuin esimerkiksi skientologia. Jediritareiden määrä on kuitenkin laskussa, kertoo The Guardian.

Kuva: Megaforce

Wimps and posers leave the hall! Briteissä ei metallimusiikki levylistoilla brassaile, mutta onneksi 62,3 miljoonan asukkaan maasta löytyy sentään joitain tosiuskovaisia. The Guardian kertoo, että väestönlaskennassa 6,242 kansalaista ilmoitti uskonnokseen heavy metalin. Esimerkiksi skientologia joutui nöyrtymään heavyn mahdin edessä, kun vain 2,418 vastaajaa kulki Tom Cruisen polkua. Arvostamme!

Uskonto ei taida olla briteille muutenkaan mikään liian vakava asia. Vuonna 2001 ihmisiä yllytettiin verkkokampanjassa ilmoittamaan uskonnokseen ”jediritari”, ja noin 330 000 velmua tekikin työtä käskettyä. Nyt näistä suunnilleen puolet on kääntänyt Voimalle selkänsä, kun enää 176,632 vastaajaa luotti Yodan oppeihin.

Jedit ovat kuitenkin kookkain uskontoryhmä kristinuskon, islamin, hindujen ja muiden suurimpien uskontojen jälkeen. Rastafarejakin on vähemmän. Mitähän George Lucas tästä ajattelee?

Tässä kuitenkin meikäläinen Battle Beast houkuttelee loppujakin uskottomia metallimusiikin rajattoman ihanuuden pariin:

Lisää luettavaa