Kai tämäkin on kohteliaisuus? Eiffel-tornin kanssa naimisissa oleva nainen on suuri Zen Café -fani

31.10.2012

Elottomiin esineisiin rakastuvasta amerikkalaisnaisesta kertova kirja Rautaiset rakastajat – Matkani Erika Eiffelin maailmaan paljastaa, että Eiffel-tornin ohella nainen on viehtynyt etenkin Zen Cafén musiikkiin. Sen lisäksi nainen uskoo, että Morrissey on säveltänyt hänestä biisin.

Kuva: Kaiku

Yhdysvaltalainen Erika Eiffel (tyttönimi LaBrie) on kaksinkertainen jousiammunnan maailmanmestari, entinen Air Force Academyn kadetti, kymmenen vuotta Japanissa asunut iaido-mestari ja lisäksi hän soitti marssirumpuja George Bush vanhemman virkaanastujaisissa.

Syy, miksi hänen sukunimensä on Eiffel, on se, että vuonna 2007 hän meni Pariisissa naimisiin Eiffel-tornin kanssa. Kyllä, niin hän teki, oikeasti.

Eiffel on objektiseksuaali. 40-vuotias Eiffel asuu tällä hetkellä Berliinissä ja hän on seurustellut myös Berliin muurin kanssa nyt yli 20 vuotta.

Tarina ei suinkaan pääty siihen, sillä uudessa kirjassa Rautaiset rakastajat – Matkani Erika Eiffelin maailmaan nainen paljastaa, että kaikesta maailman musiikista hänen suosikkiyhtyeensä on Zen Café. Siis se Zen Café.

Rumban ja Ylioppilaslehden entisen toimitussihteerin Janne Flinkkilän kirjoittamassa kirjassa Eiffel kertoo, että Samuli Putron yhtyeen esittelivät alun perin hänelle suomalaiset jousiampujakollegat.

Kirjan mukaan Eiffel rakastaa bändissä etenkin suomen kieltä, joka muistuttaa häntä foneettisesti japanin kielestä:

Koska olen asunut Japanissa melkein kymmenen vuotta, se kuulostaa kotoisalta. Joskus olen kuulevinani Zen Cafén biiseissä japanilaisia sanoja ja aivot alkavat assosioida niistä kaikenlaisia mielikuvia.

Aluksi suomalaiset ystäväni auttoivat kääntämään biisien sanoituksia, mutta vaikka tarinat ovat ihan kivoja, päätin, että mieluummin haluan säilyttää omat mielikuvani ja kuunnella laulua vain yhtenä instrumenttina.

Zen Café -fanituksen lisäksi Eiffel uskoo, että hän on itsekin innoittanut muusikkoja säveltämään. Kirjan mukaan lukuisissa lehtijutuissa ja dokumenteissa esiintyneen Eiffelin mielestä nimittäin Morrisseyn I’m Throwing my Arms Around Paris -kappale kertoo hänestä ja hänen liitostaan Eiffel-tornin kanssa.

Väite saattaa tuntua aluksi absurdilta, mutta Morrissey asui Pariisissa samaan aikaan, kun Erikan ja tornin paljon julkisuutta saanut hääseremonia pidettiin pääsiäisenä 2007.

Sen lisäksi pikainen vilkaisu biisin lyriikoihin kertoo tällaista: ”I’m throwing my arms around / Around Paris because / Only stone and steel accept my love.

Siitä voi tehdä jokainen omat johtopäätöksensä.

Janne Flinkkilän kirja Rautaiset rakastajat – Matkani Erika Eiffelin maailmaan (Like) ilmestyi lokakuussa.

Lisää luettavaa