Kaikenmoisia keikkatietoja: Swans, Halestorm, isoja Ilosaarirock-kiinnityksiä…

17.12.2012

Vuoden 2013 keikkakalenterissa alkaa olla jo kivasti kuhinaa.

Kuva: Fullsteam

Tämmöistä tietoa vielä illan ratoksi. Ensinnäkin mainittakoon, että Ilosaarirock julkisti pari uutta kookasta ulkomaanvierasta: Islannin ylpeys Sigur Rós ja lontoolainen Hot Chip tunnelmoivat ja tanssittavat Joensuun illassa heinäkuussa. Aiemmin festivaalin esiintyjäkaartiin on liitetty iki-ihana Motörhead. Suomalaisista nimistä paikalla ovat ainakin Nightwish, Pää kii, Disco Ensemble ja Karri Koira. Ilosaarirock juhlitaan 12.–14.7.

Michael Giran koruton ja kuvia kumartelematon Swans rientää 12. maaliskuuta Suomeen kolmatta kertaa kahden vuoden sisään (tai kävihän Gira lisäksi soolokeikalla viime huhtikuussa). Kiva, että hyvälle musiikille riittää kysyntää. Tautisen kovaäänistä ja saletisti vavahduttavaa messuamistä pääsee kuulemaan Helsingin Tavastialle 28 euron hintaan, ennakkomyynti alkaa 19. joulukuuta Tiketissä. Lämmittelijäksi on kiinnitetty ilahduttavasti Mirel Wagner.

Pennsylvanialainen vaihtoehtorock-ryhmä Halestorm puolestaan esiintyy Helsingin Nosturissa 26. maaliskuuta. Konsertti on bändin ensimmäinen klubikeikka Suomessa. Tännekin ennakkomyynti alkaa 19. joulukuuta Tiketissä ja liput maksavat 21,50 eurosta ylöspäin.

Lisää luettavaa