Meillä kaikilla on nuoruuden hairahduksemme – myös Maynard James Keenanilla ja Trent Reznorilla

26.01.2012

Tool-ylijumala Keenan ja NIN-messias Reznor ovat jättäneet jälkeensä videoaineistoa, joka saanee nykyään tyyppien korvat punastumaan. Toisaalta kukapa ei.

Kuva: Volcano Entertainment

Maynard James Keenan is a pretty cool guy, eh sings in Tool and doesn’t afraid of anything, saattaisi nykyajan nettinuoriso sanoa vanhaa meemiä mukaillen. Mutta kerran oli aika, jolloin Keenan ei ollut supercool omintakeisen metallin hallitsija, vaan… jotain muuta.

1980-luvulla hän vaikutti muun muassa Children of the Anachronistic Dynasty -yhtyeessä, ja vaikka Metal Insiderin esittelemällä videolla bändin musiikista voi erottaa selkeitä yhtymäkohtia Toolin tuotantoon, on bändin tyyli himpun verran erilainen kuin pelottavilla visioilla herkuttelevalla heavyjätillä. Katso kuriositeettiarvoa uhkuva videopätkä alta. Tool muuten suunnittelee kuulemma uuden levyn tekemistä.

Samassa yhteydessä esille nostetaan myös Trent Reznorin sympaattinen Billy Idol -cover kaukaisilta kasarivuosilta. Tästäkin on melkoinen matka kuljettu, ennen kuin herrasta sukeutui 1990-luvun rock-ikoni ja arvostettu konemusiikkipioneeri, mutta mikäs siinä: hyvä biisihän tuo Eyes without a Face on, jos nyt Reznorin tulkinta ei paljoa tavallisen karaoke-esityksen yläpuolelle nouse.

Lisää luettavaa