Uusi My Bloody Valentine -albumi julki vielä tänä vuonna – bändi jatkaa myös keikkailua

07.11.2012

No nyt! 21 vuotta siihen on mennyt, mutta shoegazen ikoniyhtye näyttää viimein saavan Lovelessin seuraajan ulos ihmisten ilmoille.

Kuva: Last.fm / My Bloody Valentine

Tuntuu hassulta, että My Bloody Valentinen edellisestä albumista on kulunut jo 21 vuotta. Sen verran tuoreelta kyseinen taidepopin merkkiteos Loveless nimittäin edelleen kuulostaa, kun albumin ja koko yhtyeen vaikutteita kuulee nykyisin vähän joka puolella 2000-luvullakin perustetuissa yhtyeissä.

Vuonna 1997 hajonnut yhtye teki paluun keikkalavoille vuonna 2008, mutta paluukiertueen keikoilla ei kuultu ainuttakaan uutta biisiä.

My Bloody Valentinen johtaja Kevin Shields alkoi valmistelemaan Lovelessille seuraajaa jo 1990-luvun puolivälissä, mutta albumi ei ole koskaan päätynyt julkaistavaksi asti.

Mutta tänä vuonna se uusi albumi taitaa sittenkin vihdoin toteutua.

Shields kertoi nimittäin NME-lehdelle, että ensinnäkin bändi aloittaa ensi vuonna jälleen keikkailun. Ensimmäinen julkistettu keikka on toukokuun Tokyo Rocks -festivaali Japanissa, jossa bändin on määrä soittaa ensimmäistä kertaa uutta materiaalia.

Sitä edeltää kuitenkin tuo jo 90-luvun puolivälistä saakka työstetty albumi, joka on tarkoitus julkaista Shieldsin omalla verkkosivulla ennen tämän vuoden loppua.

Haastattelun mukaan Loveless-levyn ystävät eivät tule pettymään uuteenkaan albumiin.

I think with this record, people who like us will immediately connect with something. Based on the very, very few people who’ve heard stuff – some engineers, the band, and that’s about it – some people think it’s stranger than Loveless. I don’t. I feel like it really frees us up, and in the bigger picture it’s 100 per cent necessary,” kertoi Shields brittilehdelle.

Vielä nimeämätöntä albumia tulee seuraamaan myös ep-julkaisu, joka sisältää täysin uutta lähivuosina äänitettyä materiaalia.

Yhtyeen keikkaillessa jälleen ensi vuonna, saisi joku kyllä tehdä vuoden kulttuuriteon ja tuoda My Bloody Valentinen myös Suomeen.

Lisää luettavaa