Kriitikkoraati arvioi Jenni Vartiaisen singlen: ”Ensimmäiset 20 sekuntia tämä kuulosti ihan Antti Tuiskulta”

17.08.2013

Jenni Vartiainen julkaisi ensimmäisen singlen odotetulta, lokakuussa julkaistavalta Terra-albumiltaan. Neljä Rumban kriitikkoa kuunteli kappaleen ja kertoi, millaisen ensivaikutelman Junat ja naiset antoi.

Kuva: Warner Music

”Enpä haluaisi olla Jenni Vartiaisen kengissä. Kaikki odottavat jotain ihan uutta, mutta kuitenkin jotain tuttua. Oikeastaan siinä tässä on onnistuttu. Biisissä on Jennille tyypillistä dramatiikkaa, mutta myös jotain jännää iskelmää. Sanoitusten linnanneito-meininki menee mun makuun jo vähän yli. Loreen-mielikuvat tulevat stailin ja kertosäkeen takia väistämättä mieleen. Pakko kyllä sanoa, että ensimmäiset 20 sekuntia tämä kuulosti ihan Antti Tuiskulta. Kuunnelkaa vaikka.”

– Anna Brotkin

”Eihän tämä omaperäistä ole, mutta popmusiikissa ei ole kyse omaperäisyydestä. ’Junat ja naiset on luotuja kulkemaan’ ja jodlaus perään ei kertosäkeenä toimi millään tavalla – ja juuri siksi.

Tämä on Loreenia, tämä on Bat For Lashesia, tämä on naisartisteja vuodesta 2007 tähän päivään saakka. Tämä on liian suuri kappale kuunneltavaksi kotistereoista, tämä vaatisi äänentoistolaitteeksi valtameren.

Huikea kappale.”

– Jarkko Fräntilä

”Tsekattiin peräkkäin tänään ilmestyneet uusi Iisa ja Jenni. Jos edellinen on about raikkainta kotimaista poppia ikinä, sen rinnalla Jenni soutaa raskaasti syvällä kuin Tarja Turunen. Ju-u-uu-rallatuskohta toimii, mut jotain sisällä kuolee, kun ’junat ja naiset on luotuja kulkemaan’. Emme haluaisi kuulla radiosta uudelleen eli ei jatkoon. Menestys lienee taattu, koska Jenni.”

– Aleksi Kinnunen & Anni Mäkeläinen

”Periaatteessa toimii ja jää kyllä kaikumaan tajuntaan, mutta itse jäin kaipaamaan biisille kertosäettä, jossa olisi tekstiä enemmän kuin yksi säe. Mariskan käsiala kuuluu sanoituksessa: siinä on hyvä idea, joka jää vähän puolitiehen. Odotin käännettä tai huippua, jota ei tullut.”

– Tuukka Hämäläinen

”Tässä on jotakin hirvittävän suomalaista: kansanlaulufiilistä, sankarihevipoljento ja Pohjolan luonnosta ammentavat lyriikat. Junat ja naiset saattaa karkottaa Seili-albumin pehmeimpiin sävyihin tykästyneet, vaikka kertosäkeen hoilotukseen on liiankin helppo tarttua. Hyvälle popille elintärkeää innovatiivisuutta tästä ei löydy, vaan biisi kierrättää tasan yhtä ideaa alusta loppuun. Sanoitus ehkä uppoaa dramaattista elämänmuutosta kaavaileviin tai erotuskissaan kärvisteleviin naisihmisiin.”

– Susanne Salmi

”Kovin on iso sovitus, mutta itse biisi kuulostaa varsin keskinkertaiselta. Aivan kuin ei olisi osattu päättää, tehdäänkö hömppäpoppia vai suurta ja dramaattista musiikkia. Parempaa on toivottavasti luvassa. Erityismaininta harvinaisen ammattitaidottomasta videosta, joka näyttää ADHD:ta potevan Game of Thrones -larppaajan iltalukiotyöltä.”

– Samuli Knuuti

Mitä mieltä itse olet? Katso biisin musiikkivideo alta:

Lisää luettavaa