Kriitikoiden suosikit soittolistana: mitkä kotimaiset biisit olivat vuonna 2013 Rumban toimittajien suosiossa?

13.12.2013

Tänään julkaistussa Rumbassa esitellään lehden toimittajakunnan suosikit kuluneen vuoden albumi- ja biisisadosta. Kuuntele täältä itse, mitkä teokset liikuttivat toimittajakuntaa.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Rami Saaristo (Anssi Kela)
Listan toimitti Kimmo Vanhatalo

Rumbassa 12/13 julkaistiin vuosittaiset toimituskunnan suosikkilistat. Tällä kertaa kirjoittajien suosikiksi kohosi Anssi Kelan komea hittisingle Levoton tyttö. Kakkossijan vei viime vuonna parhaan kotimaisen biisin arvonimen vienyt Sin Cos Tan kappaleellaan Limbo ja kolmanneksi selviytyi Minä ja Ville Ahosen synkkää Mia-levyä hivenen keventänyt Ennen kuin kuolen.

Listatoimittaja Kimmo Vanhatalo kiinnitti huomiota siihen, että listalla on peräti 14 kappaletta, joiden emoalbumia ei ole mukana vuoden parhaiden kotimaisten albumien joukossa. Viideltä esittäjältä ei esikoislevyä ollut listan kasaamisen aikaan vielä ilmestynytkään. ”Biisit kuten Tääl on Lieminen, Salil eka salil vika ja Levikset repee ovatkin uuden hittisukupolven edustajia, jotka nousivat ihmisten tietoisuuteen sosiaalisen median välityksellä. Näille artisteille kappale ja etenkin sen YouTube-video eivät ole vain maistiaisia tulevalta albumilta vaan ensisijainen käyntikortti, jolla fanipohja luodaan”, Vanhatalo kirjoitti lehdessä julkaistussa artikkelissaan.

Huomionarvoista on sekin, että listan ulkopuolelle jäivät muun muassa Jenni Vartiainen ja nuorison suosikki Isac Elliot. Tavallisesti vastaavissa listauksissa menestynyt Pariisin kevätkin loistaa poissaolollaan.

Parhaat kotimaiset albumit sekä ulkomaiset kappaleet & levyt tuodaan kuunneltavaksi lähipäivinä.

Lisää luettavaa