Ilmoitus: 5 helppoa tapaa rahoittaa unelmien keikkaliput

Ilmoitus: Koronasta huolimatta keikkalippujen myynti käy kuumana. Keikkalippuja myydään menestyksekkäästi jo vuodelle 2022, ja mikä piristäisikään arkea enemmän kuin tulevista keikoista haaveilu. Joskus kuitenkin suosikkiartistin keikkaliput tulevat myyntiin juuri silloin, kun ylimääräistä rahaa ei ole. Siksi listasimme 5 rahoitusvaihtoehtoa unelmien keikkalippuun. 

Kuva: Unsplash

Ulkomaisen suosikkiartistin saapuminen Suomeen on joskus lottovoiton tuntuinen harvinaisuus. Pohjoinen periferiamme jää harmittavan usein väliin suurten artistien kiertueilta. Siksi ainutkertaista mahdollisuutta nähdä suosikkibändi tai -artisti livenä ei kannata jättää väliin vain hetkellisen rahanpuutteen takia. Listasimme viisi helppoa tapaa rahoittaa keikkaliput unelmien keikalle. 

 

1.Lainaa ystävältä tai sukulaiselta

 

Tutulta lainaaminen on hyvä tapa lainata rahaa, koska harva pyytää tutultaan korkoa lainasta. Näin et maksa lainarahasta mitään, mutta saat itsellesi enemmän aikaa lippurahojen keräämiseen. Ystävän tai tutunkin kanssa lainasta kannattaa tehdä kirjallinen sopimus väärinkäsitysten välttämiseksi. Vaikka summa olisi pienikin, voi osapuolilla olla eri käsitys lainaamisesta. Sopikaa takaisinmaksun ajankohdasta selkeästi etukäteen, jotta molemmat tietävät, missä sen suhteen mennään. 

 

2. Hae kulutusluottoa

 

Jos lainan pyytäminen tutuilta ei tunnu hyvältä ajatukselta, voi harkita kulutusluoton ottamista. Lainakorot ovat tällä hetkellä korkokaton ansiosta varsin alhaiset myös kulutusluotoissa ja pikavipeissä, joten pienenkin lainan voi saada edullisesti. 

Jos päädyt hakemaan kulutusluottoa, muista aina vertailla lainaa ennen sopimuksen allekirjoittamista. Nykyään on mahdollista vertailla ja saada lainaa netistä helposti, joten sitä varten ei tarvitse soitella eri pankkeihin. Lainavertailusivuston avulla näet eri lainantarjoajat yhdellä silmäyksellä. Vertailusivuston kautta voit myös lähettää lainahakemuksen kerralla moneen eri pankkiin ja valita parhaan tarjouksen. 

 

3. Tee lisävuoroja töissä

 

Jos olet työssä, jossa on mahdollista tehdä ylimääräisiä tunteja, kannattaa harkita yhden ylimääräisen sunnuntaivuoron tekemistä. Useimmat keikkaliput voi rahoittaa jo sillä. Jos et ole töissä ollenkaan tai teet säännöllistä päivätyötä, mutta rahat eivät silti tunnu riittävän, voi osaamistaan myydä esimerkiksi Facebookissa tai Treamer-työnvälityspalvelun kautta. Olipa osaamisesi remontointia, ruoanlaittoa tai vaikka kirjanpitoa, aina on mahdollista tienata kyvyillään.  

 

4. Myy tavaroitasi kirpputorilla

 

Esimerkiksi Facebookin kirpparit käyvät kuumana koronan aikaankin. Jos kaapista löytyy turhaksi käyneitä elektroniikkalaitteita, käyttämättömäksi jäänyt mehukone tai talvitakki, voi niillä hyvinkin rahoittaa keikkalipun unelmien keikalle. Jotta saat mahdollisimman ison tuoton nettikirpparilla, kannattaa myyntikohde putsata kiiltäväksi ja kuvata edullisessa valossa ja puhtaan, yksivärisen taustan edessä. Pidä huolta, ettet myy liian halvalla – katso mitä muut pyytävät samanlaisista tuotteista ja aseta hintasi samoihin lukemiin. 

 

5. Kiristä kuukausibudjettia

 

Useimmilla meistä on varaa tiukentaa kuukausibudjettia ainakin väliaikaisesti. Esimerkiksi ruokalaskussa saa usein säästettyä, kun noudattaa ruokalistaa ja jättää heräteostokset kauppaan. Moni kokee, että netistä tilaamalla ruokalaskusta saa vieläkin pienemmän, koska hintoja on helppo verrata verkkokaupassa. 

Jos tapanasi on käydä ravintolassa tai tilata noutoruokaa viikoittain, pidä taukoa ravintolaruoasta, kunnes saat säästöjä kartutettua. Kuukausibudjetin tekeminen ja noudattaminen on muutenkin hyvä tapa, jolla saa säästettyä helposti. Katso lisää vinkkejä parempaan talouteen.