Ilmoitus: Haluatko olla tekemässä etkä istumassa? Uusia mielenkiintoisia haasteita tarjolla!

[ILMOITUS]

Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto aikuiskoulutuksena järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin Diakoniaopistossa. Tutkinnosta valmistutaan kodinhuoltajaksi, joka tarkoittaa monipuolista läpileikkausta arkisiin askareisiin ja käytännön töihin seurustelulla höystettynä.

Koska haku suorittamaan tätä uutta tutkintoa on avoinna vielä muutaman päivän, kysyimme HDO:n palvelupäällikkö Birgitta Volotiselta hieman lisää aiheesta.


Hakea voi hakea tietenkin kuka tahansa, mutta millaisille tyypeille uskot kodinhuoltajan tutkinnon soveltuvan erityisesti?


”Sellaisille, jotka haluavat olla tekemässä eikä istumassa – ja olla samalla ihmisten kanssa tekemisissä.”


Kodinhuoltajan koulutusta järjestetään näyttötutkintona nyt ensimmäistä kertaa. Mitkä ovat opiston puolella fiilikset uuden aloittamisen kynnyksellä?


”Olemme kehittäneet koulutusta monimuotoiseksi ja työvaltaiseksi. Sanomattakin selvää, että olemme innoissamme! ”


Minkälaisiin tehtäviin uskot tästä koulutuksesta valmistuvien työllistyvän – ja mikä on työtilanne näillä aloilla?


”Kahviloihin, hoitoyksiköihin, asiakkaiden koteihin, yrittäjiksi erilaisiin asiakaspalvelu-, kodinhuolto- ja hoitotehtäviin. Tiedämme, että valmistuneilta on hyvä mahdollisuus työllisty, ja ennusteet ovat samaa mieltä.


Loppukevennykseksi: Mihin kodinhuoltajan tutkinnon osa-alueeseen tarvitsisit itse kertausta?


”Kahvituspalveluihin…”


Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto, kodinhuoltaja, aikuiskoulutuksena

Kodinhuoltajan näyttötutkintoon valmistava päiväkoulutus alkaa elokuussa 2016. Työllistyt kodinomaisiin hoivayksiköihin, kotityöpalveluihin tai palvelukoteihin. Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Haku on avoinna 22.4.2016 asti. Hae nyt!
Lue lisää koulutusohjelmasta: www.hdo.fi/koulutukset

[ILMOITUS]