Mainos: Kelttimusiikin vimmaa Savoyssa – Energinen Startijenn ensimmäistä kertaa Suomessa

Kiihkeää ja eloisaa meininkiä suoraan Ranskan sydänmailta luvassa Savoy-teatterissa lauantaina 18.5.

06.05.2024

Mainos: Savoy-teatteri

Helsingin Savoy-teatterissa juhlistetaan lauantaina 18. toukokuuta Bretagnen kansallispäivää, paikallisittain La Fête de la Bretagnea. Musiikista vastaa Manner-Euroopan festivaalien päälavojen kiintotähti Startijenn, joka saapuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen suoraan Ranskan sydänmailta.

Yli 20 vuoden ajan mainetta kartuttanut, esikoislevynsä vuonna 2006 julkaissut Startijenn, jonka bretoninkielinen nimi tarkoittaa energiaa, yhdistelee omintakeisella tavalla kelttiläistä perinnemusiikkia rock-, rap- ja trance-rytmeihin. Solisti Youenn Roue laulaa ja räppää bretonin kielellä ja yhtyeen soitinarsenaaliin kuuluu kitaran ja basson lisäksi perinteisiä bretagnelaisia soittimia kuten puhaltimia, säkkipillejä sekä erilaisia haitareita ja harmonikkoja. Viimeisimmän, järjestyksessään seitsemännen levynsä Talm Ur Galon vuonna 2022 julkaisseen kelttiläisten tanssilattioiden mestarin energinen ja valloittava meininki ei taatusti jätä katsojaa kylmäksi.

Liput Startijennin konserttiin Savoy-teatterissa 18.5. ovat myynnissä Lippupisteessä. Esitys alkaa kello 19 ja kestää noin kaksi tuntia väliaikoineen.

Lisätietoja löydät Savoy-teatterin sivuilta tai tapahtuman virallisilta Facebook-sivuilta.

Lisää luettavaa