Mainos: Lainavertailu on nopea ja tehokas tapa saada rahaa

Vakuudettomia lainoja eli kulutusluottoja haetaan muun muassa erilaisia hankintoja varten, remontointiin tai yleisemmin arjen kulutusta varten. Lainatarjoukset ovat aina yksilöllisiä ja sama hakija voi saada eri suuruisia lainatarjouksia eri rahoituslaitoksista.

01.11.2023

Mainos: Nopeatlainat

Itselleen edullisimman lainatarjouksen löytää kilpailuttamalla. Netistä löytyvien kilpailutuspalveluiden kautta pääsee vertailemaan lainat helposti, ja lainasumman saa käyttöön nopeasti.

Kulutusluotto sopii moneen tarpeeseen

Vakuudetonta lainaa haetaan netistä, eikä lainalle tarvitse asettaa erikseen vakuuksia. Niitä kutsutaan usein myös kulutusluotoiksi, mikä kuvaa niiden käyttötarkoitusta. Vakuudetonta lainaa lähdetään harkitsemaan monessa eri tilanteessa, eikä lainan myöntäminen yleensä edellytä tarkkaa selvitystä sen käyttökohteesta.

Erityisesti auton kaltaisten kalliimpien hankintojen tekeminen vaatii usein myös lainarahaa tai muuta rahoitusta avuksi. Kulutusluoton avulla voidaan lähteä hankkimaan auto tai tehdä muu kalliimpi hankinta heti ja maksaa se vasta jälkikäteen osissa takaisin.

Vakuudetonta lainaa voidaan hakea myös pienempiä hankintoja varten. Käyttötarkoituksia ovat muun muassa uusi puhelin, television hankkiminen tai uuden pesukoneen ostaminen rikkoutuneen tilalle. Yhdistelylainaa voidaan puolestaan hakea pienempien lainojen yhdistämistä varten.

Kulutusluottoa voi hakea aina muutamista sadoista euroista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Näin se soveltuu rahoitusratkaisuksi myös silloin, kun halutaan teettää isompi perusparannustyö kotiin tai rakentaa uusi mökki jo olemassa olevalle tontille.

Vertaa lainat nopeasti netissä

Lainatarjoukset ovat aina yksilöllisiä jokaiselle hakijalle, ja lainanmyöntäjät määrittelevät itse tuotteidensa hinnoittelun. Korkoprosenttiin vaikuttaa myös hakemuksessa annetut tiedot ja hakijasta tehtävä luottoluokitus.

Omat yksilölliset tarjoukset saa tietää vain täyttämällä hakemuksen ja pyytämällä tarjouksen. Lainavertailu onnistuu helposti netissä eikä se vie kuin hetken. Apuna kannattaa käyttää vertailusivustoa, joka hoitaa lainojen kilpailuttamisen hakijan puolesta.

Vertailusivustoa hyödyntämällä riittää, että täyttää vain yhden hakemuksen. Tämä hakemus välitetään kaikille sivuston yhteistyökumppaneille, jotka voivat tehdä halutessaan hakijalle lainatarjouksen. Parhaimmillaan yhden hakemuksen välityksellä voidaan tavoittaa jopa useita kymmeniä lainoja myöntäviä tahoja.

Lainanmyöntäjät hyödyntävät useimmiten automaattista päätöksentekoa, mikä mahdollistaa sen, että lainatarjouksia saa hetkessä. Kaikki tarjoukset tulevat helposti yhteen paikkaan, mikä tekee niiden vertailusta helppoa.

Siten lainojen vertailuun ei kulu sen enempää aikaa kuin yhden lainan hakemiseen, joten mikäli tarkoituksenasi on löytää nopea laina, on lainavertailun hyödyntäminen fiksu ratkaisu. Vertailun kautta voi lisäksi saavuttaa huomattavat säästöt, joten se kannattaa ehdottomasti tehdä.

Tavoitteena löytää edullisin lainatarjous

Lainavertailun tavoitteena on yleensä löytää mahdollisimman edullinen lainatarjous hyödynnettäväksi, vaikka toki myös muihin lainaehtoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Jokainen kulutusluottoja ja pikavippejä myöntävä pankki ja rahoituslaitos määrittelee itse, minkä hintaisia lainatuotteita se tarjoaa hakijoille. Lainakoron lisäksi myös muiden lainaan liittyvien kulujen suuruudet vaihtelevat eri toimijoiden välillä.

Lainan korkoprosenttiin vaikuttaa myös hakijan taloudellinen tilanne. Hakijasta tehdään luottoluokitus, minkä perusteella määritellään lainatarjouksen korkoprosentti. Jokaisen lainanmyöntäjän kriteerit hakijan suhteen kuitenkin vaihtelevat. Tästä johtuen sama hakija voi saada eri suuruisia tarjouksia myös koron suhteen.

Isompien lainasummien suhteen voi saavuttaa laina-aikana jopa satojen tai tuhansien eurojen säästöt edullisimman lainatarjouksen etsimisen kautta. Jos hyväksyy ensimmäisen tarjotun lainan, voi päätyä maksamaan huomattavasti enemmän lainakuluja.

Todellinen vuosikorko kuvaa lainan kokonaishintaa

Jokaisesta lainasta löytyy todellinen vuosikorko, joka sopii parhaiten eri tarjousten vertailuun. Lainan kokonaiskulut koostuvat lainasumman päälle maksettavasta korosta sekä muista kuluista, joita lainaan liittyen veloitetaan.

Erityisesti silloin, kun haetaan pienempää lainaa, voi lainan sivukuluista kertyä merkittävä kustannus laina-aikana. Tällöin lainan korkoprosentti ei ole paras mittari vertailuun, koska se ei anna kuvaa lainan kokonaiskustannuksista.

Todellinen vuosikorko sisältää koron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kulut. Se kertoo siten lainan kokonaishinnasta ja sopii parhaiten työkaluksi lainavertailuun. Vertaamalla lainatarjousten todellisia vuosikorkoja löytää helposti edullisimman lainan ja pääsee hyödyntämään sen.

Lainavertailu netissä on nykyään helppoa ja tehokasta, eikä se vie sen enempää aikaa kuin yksittäisen lainan hakeminen. Edullisimman lainatarjouksen etsiminen voi puolestaan tuoda huomattavat säästöt, joten sillä voidaan saavuttaa suuri hyöty.

Lisää luettavaa