Astrid Swanin soittolista – ”Tarpeeksi asennetta vaikka sylkäistä jotain vastaantulevaa idioottia silmään”

Kuva: Mikko Rasila

Pyysimme uuden singlen hiljattain julkaissutta Astrid Swania kertomaan, mitä biisejä laulajattaren soittokamoissa on viime aikoina pyörinyt. Ilmeisesti Astrid on säätänyt vastaanottimensa jo kokonaan syysasentoon.

Teksti: Astrid Swan, kuva: Mikko Rasila

Bill Callahan: Spring
”Kuuntelen just eniten Callahanin uutta Dream River -levyä, mutta siltä ei ole vielä singleä, joten sitä odotellessa kuuntele tämä vanhempi liveveto. Bill Callahan on meditaatiomusaa ihmiselle, jota ei kiinnosta meditaatio.”

Arctic Monkeys: Why’d You Only Call Me When You’re High
”Onhan se nyt söpö toi Alex Turner. Semmoinen söpö, kuin joku tuttu nuori rokkipoika, josta on yllättäen tullut hyvin kuuluisan bändin keulakuva. Siinä on siis jotain tuttua. Ja vaikka se on kaikkea muuta kuin vaikka Bill Callahan, niin toimii. Mä olen ilmeisesti Arctic Monkeysin fani, vaikka en mielestäni sovi profiiliin – sen paremmin heidän kuin omaani.”

Iisa: Perjantai
”Mä olen lukenut jostain, että tämä biisi olisi erokappale ja jotenkin klassinen semmoinen. Olen kuitenkin itse tulkinnut Iisan ekan singlen mama-perspektiivistä. Se kertoo mun mielestä siitä, kun muutaman vuoden tauon jälkeen onkin yksin itsensä kanssa perjantaina. Lapset ja puoliso ovat jättäneet rauhaan, ja siinä ihmeellisessä tilassa sitten haahuilee. Iisa jopa polttaa tupakkaa siinä kummallisessa tyhjässä tilassa. Just my perspective.”

Neko Case: Night Still Comes
”Huh, uusi Neko Casen levy ja mikä biisi! Syksyn parasta fiiliksennostomusaa. Tarpeeksi vanhoja aikoja (musiikissa) ja tarpeeksi asennetta (sanoissa) vaikka sylkäistä jotain vastaantulevaa idioottia silmään.”

Volcano Choir: Byegone
”Bon Iverin toinen juttu Volcano Choir on tehnyt mielestäni yhden tämän syksyn parhaista levyistä. Ihan sama, vaikka tässä ei ole mitään seksikästä tai edes radikaalia. Tuudittava, suuri, syleilevä tunnelma. Tässä on tosi amerikkalainen meininki.”

Astrid Swanin uusi albumi Astrid4 julkaistaan 25. lokakuuta. Kuuntele levyn ensimmäinen single alta: